​Live-sändning av eventet via IVAs hemsida.​

Hur säkerställer vi säkra och effektiva implantat i vården?

​Hur ser framtiden ut när det gäller nya material som är på väg in i kroppen och hur säkerställer vi att implantaten är effektiva och säkra? Välkommen till ett kunskapshöjande seminarium, 16 september, om ledande svensk forskning, utveckling och entreprenörskap i gränslandet mellan material och biologi.


Kommer svensk forskning och industri att vara konkurrenskraftig i framtiden? Är samarbetet mellan tekniska, biologiska och kliniska forskargrupper tillräckligt? Har industrin tillgång till de analysmetoder och patientgrupper som krävs för att dokumentera långsiktig effektivitet och säkerhet? 

Nya material introduceras, men hur bra är dom? Hur vet vi att dom är effektiva och säkra? Våra föredragshållare diskuterar nya lösningar för diverse kliniska symptom samt den potential som finns för industriell utveckling på en internationell nivå.

Seminariet lyfter fram ledande svensk forskning, utveckling och entreprenörskap i gränslandet mellan material och biologi,  genom att samla framstående representanter för innovativ materialforskning och biomedicinska samt kliniska forskare. ​

Mer inormation, anmälan och program på IVA.se

Medverkande:
Martin Andersson, professor, Chalmers tekniska högskola
Håkan Engqvist, professor, Uppsala universitet
Hanna Isaksson, professor, Lunds tekniska högskola
Michael Malkoch, professor, Kungliga tekniska högskolan
Peter Thomsen, IVA-ledamot och professor vid Göteborgs universitet
Moderator: Susanne Norgren, IVA-ledamot och ordförande i avd V.

Seminariet arrangeras av IVAs avdelning V Bergs- och materialteknik och hålls fysiskt med efterföljande mingel för de som önskar i IVAs lokaler. Seminariet sänds även digitalt
Kategori Seminarium
Plats: Både digitalt och på IVA, Grev Turegatan 16, Stockholm
Tid: 2022-09-16 14:30
Sluttid: 2022-09-16 16:00

Sidansvarig Publicerad: fr 01 jul 2022.