Life science-konferens 2022

Den nationella life science-konferensen ska uppmärksamma och accelerera arbetet i Sverige för att uppnå målet att vara en ledande life science-nation.​​​ Företrädare för hela sektorn, bland annat Chalmers, deltar.​​
Två år efter att den nationella strategin för life science presenterades har hela världens ögon öppnats för vikten av innovationskraft och samverkan för allas vår hälsa. Ord som mRNA, diagnostik och medicinteknik har blivit en del av vårt vardagliga tal.

Konferensen fokuserar på konkreta resultat och effekter av de insatser som görs runt om i landet, både inom regionerna och i samverkan med näringslivet, där Regeringskansliet, Västra Götalandsregionen och den västsvenska klusterorganisationen Health Innovation West står som värdar. Också den natione​lla life science-strategin​ är en utgångspunkt för konferensen. 

Chalmers rektor och VD Stefan Bengtsson deltar bland annat i programpunkten "En ledande life science-nation med internationella mått mätt – en global utblick", där Västra Götalandsregionen och Life science-kontoret är värdar. 

Arrangör: Regeringskansliet, Västra Götalandsregionen och Health Innovation West
Språk: Svenska

Program​

Kategori Konferens
Plats: Online
Tid: 2022-01-17 12:00
Sluttid: 2022-01-17 16:15

Sidansvarig Publicerad: fr 14 jan 2022.