Etikprövning vid forskning inom hälsa och teknik


​​Planerar du forskning som innefattar människor, mänsklig vävnad eller känsliga personuppgifter? Eller vill du veta mer om när och hur man ansöker om etikprövning för forskning inom hälsa och teknik?  
​​​

Välkommen på workshop!​​

Program​

  • Björn Rydevik, ordförande i Rådet för forskningsetik på Sahlgrenska akademin och seniorprofessor i ortopedisk kirurgi, kommer att informera om lagar och förordningar för etikprövning inom hälsorelaterad forskning.​

  • Christina Bergh, seniorprofessor i Obstetrik och Gynekologi och överläkare i reproduktionsmedicin, delar med sig av sin mångåriga erfarenhet av att granska etikansökningar och kliniska studier som tidigare chef för HTA centrum (Health Technology Assessment) i Västra Götalandsregionen. 

  • Gothia Forum kommer att presentera på vilka sätt de kan hjälpa till i ansökningsprocessen och i att planera dina studier eller forskningsförsök.

Frågor och nätverkande 

Vi planerar en interaktiv workshop och det kommer att finnas gott om möjligheter att ställa frågor till alla talare, ta upp ämnen för diskussion och att nätverka med forskare från andra organisationer.

Workshopen avslutas med en "nätverksfika" för alla som har möjlighet att delta.

Arrangörer

Workshopen arrangeras gemensamt av Chalmers (styrkeområde Hälsa och teknik), Sahlgrenska akademin, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och MedTech West, i nära samarbete med Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen.

När? 

Måndag den 23 maj kl 13:00-15:00. Kaffe och mingel 15:00-15:30.

Var? 

OBSERVERA, NY LOKAL! Valdemar konferensrum, Chalmers kårhus, Chalmersplatsen 1.

Målgrupp

Workshopen är framtagen efter Chalmersforskares behov men representanter från övriga organisationer är varmt välkomna att delta.

Språk

Svenska.

Anmälan

Anmälan är nu stängd. Vänligen kontakta Chalmers Hälsa och teknik​.

Kontakt

Ämnesförslag till workshopen eller frågor? Välkommen att kontakta Martin Fagerström, vice styrkeområdesledare för Hälsa och teknik på Chalmers. 

​​​​
Kategori Workshop
Plats: Scaniasalen, Chalmers kårhus, Chalmersplatsen 1
Tid: 2022-05-23 13:00
Sluttid: 2022-05-23 15:00

Sidansvarig Publicerad: må 23 maj 2022.