Anders Nordelöf

Batteriproduktion i stor skala — miljövinster och nya utmaningar

​OBS! På grund av pandemin så håller vi seminariet på nytt datum och tid.  Den 28  januari är vi tillbaka efter julledigheten med säsongens första Fredagsseminarium & afterwork. Välkomna!
Plats: Kafé Ooto, Guldhuset, Johanneberg Science Park, kl 12:30-14.00. 
Den här gången bjuder vi in till ett seminarium om ett hett ämne: Batteriproduktion i stor skala — miljövinster och nya utmaningar. 


Utmaningen med batteriproduktion och elektrifieringen är många. Använder fabriken som producerar batterierna förnyelsebar energi eller inte, en annan är tillgången på metaller och vilken roll återvinningen har.

Eftermiddagen startar med ett kort seminarium av Anders Nordelöf, med livscykelanalys som verktyg forskar om miljöaspekterna av elektrifierad vägtrafik för att stötta utvecklingen av fordon med minskad miljöbelastning.
Anders Nordelöf är temaledare för forskningsområdet Elektromobilitet i samhället inom Swedish Electromobility Centre, ett nationellt kompetenscentrum för elektromobilitet där Chalmers är värduniversitet. Han har även delat ansvar för Chalmers profilområde Hållbara fordonsteknologier.

kom, lyssna, och träffa kollegor, och diskutera nya forskningsidéer och nyheter inom området.

För att vi ska kunna hålla avstånd och slippa trängas så ser vi gärna att ni anmäler er till seminariet.

Program
  • 12:30, Välkommen Tomas Kåberger, Chalmers styrkeområde Energi.
  • Batteriproduktion i stor skala — miljövinster och nya utmaningar, Anders Nordelöf, forksare vid Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers.
  • Frågestund.
  • 13:05-14:00, Mingel.

Kategori Öppen föreläsning; Seminarium
Plats: OOTO Café, café, Sven Hultins Plats 2, Johanneberg Science Park 2
Tid: 2022-01-28 12:30
Sluttid: 2022-01-28 14:00

Sidansvarig Publicerad: ti 11 jan 2022.