Lyckas bättre med ditt gymnasiearbete via Unga Forskare

Bild 1 av 6
Två unga kvinnliga forskare.
Tre unga kvinnliga forskare.
Utställning.
En student och en äldre man.
En ung manlig forskare.

Chalmers och Göteborgs universitet anordnar tillsammans den regionala utställningen Unga Forskare, SM i forskning. Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Att delta ger en möjlighet att lyckas bättre med sitt gymnasiearbete och en chans att nå ett steg längre. Samarbetet skapar möten mellan ungdomar och forskare och där deltagarna kan få vägledning, tips inför fortsatta forskningskarriärer och skapa nya kontakter.

Forsknings-SM och utställningen Unga forskare 2024

Efter en digital uttagning i februari går en del projekt vidare till regionala semifinaler. Där får eleverna ställa ut och presentera sina arbeten för en jury och en nyfiken publik. Eleverna får möjlighet att träna presentationsteknik, delta i en inspirationsaktivitet och möjlighet att träffa andra semifinalister. De bästa projekten från hela landet går sedan vidare till en final i april. Där finns chansen att vinna resestipendier för att delta vid internationella utställningar samt bli uttagen till Sveriges Unga Forskningslandslag.

Utställningen Unga Forskare i Göteborg

Under mars 2025 planeras semifinal i Forsknings-SM på Göteborgs universitet och 30 spännande forskningsarbeten presenteras för en jury bestående av forskare från GU och Chalmers.

Datum: mars 2025 (exakt datum kommer i höst)
Tid: 8.00 –16.15
Plats: Natrium på Göteborgs universitet, Medicinaregatan 7B

Programmet presenteras i början av februari 2025

Stöd i gymnasiearbetet

Ta del av öppna föreläsningar, presentationer och panelsamtal inom allt från spännande forskningsområden till stöd i gymnasiearbetet.​

(Öppnas i ny flik)

Unga Forskare webbplats

Ta hjälp av Unga Forskare och lyckas bättre med ditt gymnasiearbete!

(Öppnas i ny flik)