FIRST LEGO League

Bild 1 av 1
Någon håller i en legorobot
Foto: Chalmers

Den 9 november tävlar Sveriges legobyggare i världens största teknik- och vetenskapstävling för unga bland annat på Chalmers tekniska högskola. Årets uppdrag heter SUBMERGED och handlar om att utforska livet under havsytan. 

Vad är FIRST LEGO League Challenge?

En ämnesövergripande tävling i teknik och naturvetenskap där elever i åldern 10-16 tränar sig på att programmera, lösa problem och omvandla sina idéer till praktiska lösningar. Projektet sträcker sig över 8 veckor och FIRST LEGO League ger stöd för skola och elever att nå viktiga mål i läro- och kursplaner och uppmuntrar till ett ämnesövergripande skolarbete. I tävlingen deltar i stort sett lika många flickor som pojkar. 

Tidslinje

  • Anmälan öppnar den 1 april 2024.
  • Hela uppdraget offentliggörs 14 september 2024.
  • Anmälan stängs 1 oktober 2024.
  • Den 9 november kommer över 30 regionala turneringar att hållas i både Norge och Sverige.

Man kan beställa challenge set hos First Scandinavia partner och där kan även robotar beställas om ni inte har eller lånar. Anmälningsavgiften ligger på 2 800 SEK per lag och där ingår ingår tolv stycken T-shirts, tillgång till årets uppdrag och lagsidan på Hjernkraft.org.

Teknikklubben i Göteborg är en av arrangörerna och kan låna ut material. Ta gärna kontakt med Teknikklubben för mer information. 

Anmälan till FIRST LEGO League!

Anmälan stängs 1 oktober 2024.

(Öppnas i ny flik)