Prova att åka förarlöst på Lindholmen

Göteborgs enda självkörande buss börjar köra på Lindholmen den 24 april. Bussen är en av ett fåtal i världen som kör passagerare i en blandad trafikmiljö. Testa ett nytt sätt att resa du med.

​Med start 24 april kör bussen från den färgglada byggnaden Kuggen bredvid Lindholmen Science Park, via Gamla Ceresgatan, Stenbocksgatan och Polstjärnegatans parkeringsplats och tillbaka samma väg på vardagar klockan 07.00-18.00. Liksom tidigare är resan gratis.

Den självkörande bussen går som snabbast i 20 kilometer i timmen. På campus Johanneberg har hastigheten i genomsnitt varit 16 km/h. Den är eldriven, tyst och utsläppsfri och är programmerad att stanna så fort ett hinder dyker upp.

I forskningsprojektet Shared Shuttle Service, som forskningsinstitutet Rise leder, undersöker forskarna teknik och användarbeteende, för att kunna bedöma potentialen hos självkörande fordon. 

Den självkörande bussen ingår i programmet Five star campus, som bland annat samordnar användningen av Chalmers campus som testbäddar inom forskningen.

Five star campus

LÄS MER

Sidansvarig Publicerad: to 25 apr 2019.