Solljjuset bryter igenom trädkronorna i en europeisk skog
​ Foto: ​Per Thorén

Materials for Tomorrow

​2020 års Materials for Tomorrow har undertiteln "The forest", och konferensen kommer att genomföras som ett online-event den 18 november, via YouTube. Hur kan skogen ge oss nya material för elektronik, bilar, textilier, hydrogeler, kompositer med mera? Den här sidan kommer att uppdateras kontinuerligt med information om talare och tider. Anmäl dig här - om du anmäler dig får du en påminnelse dagen före evenemanget.

Bekräftade talare (listan kommer att fyllas på efter hand):

Akira Isogai​, University of Tokyo: "Key technologies to prepare cellulose nanofiber/polymer composites with high mechanical and thermal properties"

Herbert Sixta, Aalto Univerisy: "Towards the Development of a New Lyocell Fiber Spinning Process"

Andreas Haider, Wood K Plus​: “Wood & Wood related – R&D highlights with Biocomposites”

Magnus Berggren, Linköping University: "Electrical energy storage in materials from the forest"

Amir Asadi, Texas A&M University: "Cellulose Nanocrystals-Enabled Manufacturing of Carbon Fiber Polymer Composites with Tailorable Properties"

Michaela Kogler, Lenzing AG: “Consequences of Plastic Pollution on the Environment”

Eva Malmström​, KTH Royal Institute of Technology: "Wallenberg Wood Science Center – A unique research environment for tomorrow’s forest-based materials"

Olli Ikkala​, Aalto University​: "Can materials mimic associative learning: Lessons from agarose gels​"​

Lisbeth Olsson, Chalmers Unversity of Technology

Anna Wiberg, BioInnovation: "Driving change"

Program

Programmet för konferensen kommer att publiceras här inom kort. Preliminära hålltider: 18 nov kl 08.30 - 16.30 (CET).

Anmälan

Det är gratis att delta i konferensen, som är öppen för alla. Även om du kan följa evenemanget via YouTube, uppmuntrar vi dig att anmäla dig, då det underlättar vår planering. Anmäl dig här!

Om Materials for Tomorrow

Materials for Tomorrow är en årlig konferens som innefattar forskning, utbildning och innovation inom materialvetenskap. Det är ett av Chalmers Initiativseminarer, och utgör en viktig mötesplats för representanter för forskning, innovation och samhälle.​

Materials for Tomorrow 2020 relaterar till flera stora satsningar inom skogsbaserade material i Sverige, nämligen: Wallenberg Wood Science CenterFib:RETreesearchAvancell, and All Wood Composite Platform​.​

2019 års Materials for Tomorrow, som ägde rum 4 december, hade temat ”Visualizing Materials”! På vår engelska hemsida kan du läsa mer om våra tidigare evenemang och se foton. ​

Materials for Tomorrow 2019

Materials for Tomorrow 2018

Materials for Tomorrow 2017

Materials for Tomorrow 2016

Materials for Tomorrow 2015

Materials for Tomorrow 2014

Publicerad: må 26 okt 2020.