Energipodden
Foto: Pixabay​​

Energipodden – Om engagemang för en hållbar värld

​FN-konferensen i Stockholm 1972 kan ses som startskottet för det globala engagemanget för miljö- och klimatfrågor. Den rekordvarma sommaren 2018 satte sig skoleleven Greta Thunberg utanför riksdagshuset med plakatet Skolstrejk för klimatet. Året därpå hölls de största klimatdemonstrationerna någonsin i världen. Lyssna på Klara Hellsing, Simon Boerenbeker Klang, Vinus Tiger och Tomas Kåberger.
Lyssna på Energipodden avsnitt 5: Engagemang för en hållbarare värld (14 minuter)

RELATERAT:
Stockholmskonferensen 1972
Christian Azar sätter agenda inför Rio 2012
En ambitiös klimatpolitik är samhällsekonomiskt lönsam
Om slutsatserna i FN:s klimatrapport har det skrivits spaltmeter i media. Vad man inte berättat om är hur rapporten blir till. Kanske är detta skälet till att en del är skeptiska till IPCC:s slutsats att klimatförändringen vi ser i dag till stor del kommer från mänskliga aktiviteter. De har inte förstått hur omfattande arbetet bakom rapporten är. Nu ger vi er en inblick i det arbetet, där forskare och representanter från jordens alla hörn möts i FN:s regi för att göra den kanske noggrannaste översikt av kunskapsläget som gjorts inom något forskningsområde.

Redaktörer för energipodden är Julia Franzén och Ann-Christine Nordin.
Originalmusik: EleckTrick av Stefan Karlsson.
Ansvarig utgivare och projektledare: Maria Grahn.​​
Följ Chalmers energipodd och lyssna på samtliga avsnitt

Sidansvarig Publicerad: fr 16 apr 2021.