Västsverige visar vägen för effektiv och storskalig CCS

​CCS (Carbon Capture and Storage) ses som en viktig del i omställningen av det globala energisystemet och det pågår flera utvecklingsprojekt inom området. För industrin i Västsverige kan CCS vara en nyckel till fossiloberoende och på sikt negativa utsläpp. Men vad krävs av företagen, forskningen och politiken för att satsningarna ska bli verklighet?

Den 12 mars bjuder COWI och Klimatledande Processindustri/Västsvenska Kemi- och Materialklustret in till ett webinarium där de presenterar pågående forsknings- och demonstrationsprojekt inom CCS, som kan leda till att Göteborg och Sverige blir först i världen med att skapa en optimal logistik- och infrastrukturlösning för CCS i industriell skala.

På webinariet medverkar forskare från bland annat Chalmers, representanter från myndigheter, politik och industri.

Webinariet avslutas med en paneldiskussion där följande medverkar:
Linda Werner, Preem och Hans Kreisel, Nordion Energi från projektet CinfraCap, samt Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson, Miljöpartiet och Rickard Nordin, klimat- och energipolitisk talesperson Centerpartiet, att diskutera hur de aktuella förutsättningarna och utmaningarna ser ut för storskalig CCS-infångning.

Föranmälan krävs, senast 10 mars. Webinariet sänds via plattformen zoom.

​​
Kategori Seminarium; Öppen föreläsning
Plats: Zoom
Tid: 2021-03-12 08:15
Sluttid: 2021-03-12 09:45

Sidansvarig Publicerad: ti 16 feb 2021.