2016: Mat och klimat – hur äter vi hållbart?

Äta bör vi annars dör vi. Men människans matproduktion orsakar idag stora utsläpp av växthusgaser. Vad ska vi egentligen äta och hur ska maten produceras för att vår planet ska må bra på lång sikt? Välkommen till ett lunchseminarium där vi får ta del av såväl forskares som lantbrukares perspektiv på hållbar matproduktion.

Datum: 21 september 2016
Tid: 12:00–13:00
Plats: Plan 3, svarta huset i Johanneberg Science Park, Sven Hultins plats 1, Göteborg

Seminariet hålls på svenska. Lunchmacka ingår!

Program

Hållbar mat – de viktigaste aspekterna
Christel Cederberg, biträdande professor i fysisk resursteori, Chalmers
 
Matens roll i klimatproblematiken
David Bryngelsson, forskare i fysisk resursteori, Chalmers

Åtgärder i lantbruket för ökad klimathänsyn och hållbarhet
Anna Carlsson, ekologisk lantbrukare och ordförande i Svenska Vallföreningen

Anmälan

​Lunchseminariet har redan genomförts.

Vid frågor, vänligen kontakta energy@chalmers.se.

Publicerad: ti 02 aug 2016. Ändrad: må 01 okt 2018