Att vara Chalmersalumn

Bild 1 av 4
Chalmers luftballong
studenter på Lindholmen Campus
Studenter på Johanneberg Campus
föreläsning

Du som är alumn är viktig för Chalmers. Vi vill gärna hålla kontakten även efter examen, oavsett var du befinner dig i världen. Med det i åtanke har vi samlat information om hur du kan förbli engagerad i ditt universitet, utveckla dig i din yrkesroll och träffa andra likasinnade alumner. Som chalmerist är du vår ambassadör i Sverige och resten av världen.

Det var tacksamt att ha det nätverket bakom sig, med vänner som är bra på så många olika saker.

Alumnen Bruno LindbergGrundare och VD för WePoPoP
Han jobbar med sitt favoritsnacks
två personer samtalar

Håll kontakten

Du som alumn är en viktig del av Chalmers nätverk, som sträcker sig över 120 länder i form av alumnföreningar, intressegrupper och professionella kontakter.

Följ oss på LinkedIn för att ta del av alltifrån de senaste forskningsgenomslagen till prestigefulla utmärkelser. Här kan du även få kontakt med andra alumner.  

Alumnportal

Vi vill gärna att du, precis som cirka 25 000 andra alumner redan gjort, registrerar dig i vår alumnportal, en kostnadsfri databas där du kan anmäla dig till bland annat exklusiva event och få nyheter om vad som händer på högskolan.

Genom att ha en uppdaterad profil i alumnportalen får du information riktad till dig och där du i dagsläget bor eller jobbar.

Några av fördelarna med att vara med i vårt alumnnätverk:

  • Inbjudan till exklusiva alumnevent som exempelvis frukostseminarier och återträffar.
  • Nyhetsbrev för alumner
  • Erbjudanden till kompetensutveckling och vidareutbildning som stärker eller breddar din karriär.
  • Information om aktuella stipendier.

Alumnportalen

Logga in för att aktivera ditt konto eller uppdatera dina uppgifter.

(Öppnas i ny flik)

Vännerna jag mötte då hänger jag ihop med än idag. På Chalmers bygger man relationer som blir viktiga även senare i livet.

Olof JohanssonMjukvaruingenjör på Netflix
Olof leder tekniken på Netflix

Anordna en återträff

En återträff är ett bra tillfälle att träffa vänner från studietiden, umgås, minnas sina egna studieår och besöka campus igen. Vill du bjuda in dina kursare och till exempel fira att er årskurs fyller jämnt, kan vi hjälpa dig på vägen. Fyll i formuläret nedan för att ge oss en bild av vad ni behöver.  

Formulär för dig som planerar en återträff

(Öppnas i ny flik)

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling spelar en avgörande roll för att säkerställa att du förblir konkurrenskraftig och relevant på dagens snabbt föränderliga arbetsmarknad. Vi erbjuder kurser som inte bara stärker dina professionella färdigheter utan också öppnar dörrar för personlig tillväxt och nätverkande.

Vidareutbildning efter examen

Du som alumn har flera olika möjligheter till vidareutbildning här på Chalmers. Från fristående kurser, moocar, uppdragsutbildning för yrkesverksamma till en kompletterande pedagogisk utbildning som leder till ämneslärarexamen.

Kompetensutveckla dig med Tracks!

Har du examen från ett utbildningsprogram på Chalmers kan du söka Trackskurser. Företag och organisationer som vill använda Trackskurser som fortbildning även för icke-alumner, vänligen kontakta uppdragsutbildning@chalmers.se

Engagera dig

Här finns erbjudanden som hjälper dig utvecklas i din yrkesroll men också att skapa nya kontakter med andra alumner eller studenter. Var du än befinner dig eller hur mycket tid du än har råd att ge, finns det flera möjligheter för dig att engagera dig och inspirera ungdomar, studenter eller andra alumner.

Mentorskapsprogram

Mentorskap på Chalmers syftar till att stödja studenternas yrkesmässiga och personliga utveckling samt att skapa goda kontakter mellan studenter och näringsliv. Detta kan sammanfattas i nedanstående punkter:

• Underlätta för studenter övergången från akademi till näringsliv
• Skapa förutsättning för studenter att fatta medvetna val
• Ge studenter och mentorer möjlighet att skapa nätverk.
• Leda till personlig och professionell utveckling för både student och mentor
• Ge mentorer förståelse för hur Chalmers ser ut idag

Därför ska du bli mentor

Förutom att du hjälper en student med karriärval och personlig utveckling finns det mycket du som mentor kan få ut av ett mentorskapsprogram, bland annat:
• Bli en bättre coach och förbättra din förmåga att få andra att utvecklas.
• Goda möjligheter att bygga på ditt personliga nätverk bland både studenter och andra mentorer.
• En bra möjlighet för rekrytering till det egna företaget.
• En chans att komma tillbaka till Chalmers och bli uppdaterad om nya saker som händer på högskolan.

Tillgängliga mentorskapsprogram:

Ceremoni i Runan

Alumnföreningar

Efter att du lämnat Chalmers har du möjlighet att engagera dig i någon av föreningarna som finns för alla som läst eller arbetat på Chalmers.

Föreningarna ger möjlighet till att hålla kontakten med gamla studiekompisar, umgås och engagera sig i Chalmers även efter studietiden. Det finns föreningar för olika grupper och specialintressen. Förhoppningsvis hittar du någon förening som du tycker är intressant och passar dig.