Att vara Chalmersalumn

Bild 1 av 4
Chalmers luftballong
studenter på Lindholmen Campus
Studenter på Johanneberg Campus
föreläsning

Du som är alumn, alltså tidigare student, är viktig för Chalmers. Vi hoppas att du vill hålla kontakten med oss även efter examen, oavsett var du befinner dig i världen. Med det i åtanke har vi samlat information om hur du kan förbli engagerad i ditt universitet, utveckla dig i din yrkesroll och träffa andra likasinnade alumner. Som chalmerist är du vår ambassadör i Sverige och resten av världen.

två personer samtalar

Dina erfarenheter av studier och jobb är värdefulla för oss och våra studenter. Med dina erfarenheter kan vi visa framtida och nuvarande studenter vad en utbildning på Chalmers kan leda till. Du som alumn är en tillgång för oss i form av kontakter med arbetslivet. Det hjälper oss att hitta praktikplatser, examensarbete för studenter men också utveckla forskningssamarbeten.

Tack vare våra alumner kan vi utveckla och kvalitetssäkra våra utbildningar och skräddarsy fortbildning som du kan vara intresserad av.

Håll kontakten

Du som alumn är en viktig del av Chalmers nätverk, som sträcker sig över 120 länder i form av alumnföreningar, intressegrupper och professionella kontakter.

Följ oss på LinkedIn för att ta del av alltifrån de senaste forskningsgenomslagen till prestigefulla utmärkelser. Här kan du även få kontakt med andra alumner.  

Alumnnätverket

Vi vill gärna att du, precis som cirka 25 000 andra alumner redan gjort, registrerar dig i vårt alumnnätverk, en kostnadsfri databas där du kan anmäla dig till bland annat exklusiva event och få nyheter om vad som händer på högskolan.

Genom att ha en uppdaterad profil i alumnnätverket får du information riktad till dig och där du i dagsläget bor eller jobbar.

Några av fördelarna med att vara med i vårt alumnnätverk:

  • Inbjudan till exklusiva alumnevent som exempelvis frukostseminarier och återträffar.
  • Nyhetsbrevet "Alumn och vänner".
  • Erbjudanden till kompetensutveckling och vidareutbildning som stärker eller breddar din karriär.
  • Information om aktuella stipendier.

Logga in på portalen

Logga in på Alumniportalen för att aktivera ditt konto eller uppdatera dina uppgifter.

Första gången du loggar in i portalen ska du använda ditt personnummer (ÅÅÅÅMMDDXXXX) och återställa ditt lösenord genom att klicka på knappen "Glömt lösenord". Om du fortfarande har problem med login, kontakta alumni@alumni.chalmers.se

Kompetensutveckling

Vidareutbildning efter examen

Du som alumn har flera olika möjligheter till vidareutbildning här på Chalmers. Från fristående kurser, moocar, uppdrags...

Kompetensutveckla dig med Tracks!

Du som är alumn med examen från ett utbildningsprogram på Chalmers kan söka Trackskurser. Företag och organisationer som...

porträtt av William Chalmers
William Chalmers

Alumnföreningar

Efter att du lämnat Chalmers har du möjlighet att engagera dig i någon av föreningarna som finns för alla som läst eller arbetat på Chalmers.

Föreningarna ger möjlighet till att hålla kontakten med gamla studiekompisar, umgås och engagera sig i Chalmers även efter studietiden. Det finns föreningar för olika grupper och specialintressen. Förhoppningsvis hittar du någon förening som du tycker är intressant och passar dig.

Engagera dig

Här finns erbjudanden som hjälper dig utvecklas i din yrkesroll men också att skapa nya kontakter med andra alumner eller studenter. Var du än befinner dig eller hur mycket tid du än har råd att ge, finns det flera möjligheter för dig att engagera dig och inspirera ungdomar, studenter eller andra alumner.

Mentorskapsprogram

Mentorskap på Chalmers syftar till att stödja studenternas yrkesmässiga och personliga utveckling samt att skapa goda kontakter mellan studenter och näringsliv. Detta kan sammanfattas i nedanstående punkter:

• Underlätta för studenter övergången från akademi till näringsliv
• Skapa förutsättning för studenter att fatta medvetna val
• Ge studenter och mentorer möjlighet att skapa nätverk.
• Leda till personlig och professionell utveckling för både student och mentor
• Ge mentorer förståelse för hur Chalmers ser ut idag

Därför ska du bli mentor

Förutom att du hjälper en student med karriärval och personlig utveckling finns det mycket du som mentor kan få ut av ett mentorskapsprogram, bland annat:
• Bli en bättre coach och förbättra din förmåga att få andra att utvecklas.
• Goda möjligheter att bygga på ditt personliga nätverk bland både studenter och andra mentorer.
• En bra möjlighet för rekrytering till det egna företaget.
• En chans att komma tillbaka till Chalmers och bli uppdaterad om nya saker som händer på högskolan.

Tillgängliga mentorskapsprogram: