Försäkringar för studenter

Bild 1 av 1
Dekorationsbild.

Som student är du försäkrad under skoltid och under direkt färd mellan bostad och den plats där skoltiden inom utbildningen genomförs. Du är även försäkrad under praktik som du genomför som en del av dina studier. Försäkringen är en olycksfallsförsäkring som hanteras genom Kammarkollegiet.

Genom försäkringen har du ett grundskydd som täcker personskador vid olycksfall, samt vissa fall av sjukdom genom smitta. Kom ihåg att du själv måste se över ditt försäkringsskydd och eventuellt teckna en olycksfallsförsäkring som gäller övrig tid/fritid samt en hemförsäkring för att få ett heltäckande försäkringsskydd.

Observera! För studier och praktik utomlands gäller en annan försäkring, den hanteras också av Kammarkollegiet och kallas Student UT. (Länken öppnar i nytt fönster). Den gäller även när studenter på sjökaptensprogrammet (TSKJL) och sjöingenjörsprogrammet (TISJL) genomför fartygsförlag utbildning utanför Sverige.

 

Om du råkar ut för en olycka eller skada

  1. För att anmäla en skada och begära ersättning behöver du använda en särskild blankett från Kammarkollegiet. Den hittar du på Kammarkollegiets webb.
  2. När du har fyllt i blanketten mejlar du den till studentinsurance@chalmers.se som bekräftar att du är Chalmersstudent.
  3. Därefter skickar du den ifyllda och underskrivna blanketten till Kammarkollegiet för hantering.

Försäkringsvillkor, blankett och skadeanmälan

Läs mer om hur studentförsäkringen fungerar på Kammarkollegiets webbplats

(Öppnas i ny flik)

Beställ intyg på försäkring

Ibland behöver du kunna visa vilken försäkring du har. Till exempel om du ska göra en resa inom ramen för en kurs. Då kan du beställa ett försäkringsintyg. Fyll i översta delen av blanketten och mejla till studentinsurance@chalmers.se, som stämplar och signerar dokumentet.

Observera att om du ska göra praktik som inte ger några högskolepoäng inom utbildningen eller internship så gäller inte försäkringen och detta intyg.

Kontakt eller frågor

Om du har frågor kan du mejla dem till:
kontakt@chalmers.se  eller till Kammarkollegiet på forsakring@kammarkollegiet.se 


Du kanske också är intresserad av