Försäkringar för studenter

Bild 1 av 1
Studenter Teknologgården

Som student är du försäkrad under skoltid och under direkt färd mellan bostad och den plats där skoltiden genomförs. Du är även försäkrad under praktik som du genomför som en del av dina studier. Försäkringen är en olycksfallsförsäkring som hanteras genom Kammarkollegiet.

Genom försäkringen har du ett grundskydd som täcker personskador vid olycksfall, samt vissa fall av sjukdom genom smitta. Kom ihåg att du själv måste se över ditt försäkringsskydd och eventuellt teckna en olycksfallsförsäkring som gäller övrig tid/fritid samt en hemförsäkring för att få ett heltäckande försäkringsskydd.

Observera! För studier och praktik utomlands gäller en annan försäkring, den hanteras också av Kammarkollegiet och kallas Student UT. (Länken öppnar i nytt fönster)   

Om du råkar ut för en olycka eller skada

  1. För att anmäla en skada och begära ersättning behöver du använda en särskild blankett från Kammarkollegiet. Den hittar du på Kammarkollegiets webb.
  2. När du har fyllt i blanketten mejlar du den till Studentcentrum som bekräftar att du är Chalmersstudent.
  3. Därefter skickar du den ifyllda och underskrivna blanketten till Kammarkollegiet för hantering.
Detaljer 220603 6627 1920X1080px
Försäkringsvillkor, blankett och skadeanmälan

Läs mer om hur studentförsäkringen fungerar på Kammarkollegiets webbplats

Beställ intyg på försäkring

Ibland behöver du kunna visa vilken försäkring du har. Till exempel om du ska göra en resa inom ramen för en kurs. Då kan du beställa ett försäkringsintyg. Fyll i översta delen av blanketten och mejla sedan dokumentet till Studentcentrum, studentcentrum@chalmers.se, som stämplar och signerar dokumentet.

blankettInsurance certificate Chalmers
Filtyp::pdf 94 KB
Senast ändrad:

Observera att om du ska göra praktik som inte är högskolepoänggivande inom utbildningen eller internship så gäller inte försäkringen och detta intyg.

Kontakt eller frågor

Om du har frågor kan du antingen vända dig till Studentcentrum på studentcentrum@chalmers.se  eller till Kammarkollegiet på forsakring@kammarkollegiet.se 


Du kanske också är intresserad av