Annika de Ruvo

TV-producenten och manusförfattaren Annika de Ruvo är upphovsmannen till och har även varit producent för TV-programmet Hjärnkontoret, som nu sänds för sjunde året i rad och som ses av ca 600 000 barn och ungdomar varje vecka. Programmets framgång beror på en pedagogisk, opretentiös och entuasiastisk berättarteknik. Barnens frågor om teknik och naturvetenskap tas på allvar av de forskare, lärare och reportrar som deltar i programmet.


Hjärnkontoret visar att teknik och naturvetenskap är spännande, roligt och inte alltid svårbegripligt. Redaktionen gör ett grundligt research-arbete och programmet lägger stor vikt vid att visuellt förklara olika fenomen och skeenden. Det har på senare år framställts som ett samhällsproblem att intresset för teknik och naturvetenskap sjunker hos barn och ungdom. Hjärnkontoret är en kraft som kan motverka en sådan utveckling.
Annika de Ruvo utnämns som hedersdoktor vid Chalmers såsom upphovsman av Hjärnkontoret och som representant för alla medarbetare som under åren arbetat i redaktionen.

Sidansvarig Publicerad: on 20 nov 2019.