RobinTeigland-artikelbild

Ny professor forskar om hur digitaliseringen förändrar samhället

​Chalmers nya professor Robin Teigland intresserar sig för skärningspunkten mellan strategi, teknik, innovation och entreprenörskap. I höst börjar hon sin nya tjänst på Teknikens ekonomi och organisation.
​Robin Teigland kommer närmast från en tjänst på Handelshögskolan i Stockholm, där hon är professor i företagsekonomi med inriktning strategi och digitalisering. Robins forskning fokuserar på hur internet, sociala medier, kryptovalutor, och annan ny teknik såsom blockkedjor och 3D-skrivare möjliggör för självorganiserande grupper att skapa värde utanför ett företags traditionella gränser, och även utmanar långvariga institutionella strukturer.

– Jag är väldigt glad att vi lyckats rekrytera Robin Teigland till Chalmers. Området har pekats ut som strategiskt viktigt för Chalmers och genom rekryteringen förstärker vi ordentligt vår kompetens inom ledning, organisering och entreprenörskap kopplat till digitalisering, säger Chalmers rektor Stefan Bengtsson.

Rekryteringen har möjliggjorts genom en satsning av Chalmers stiftelse.

Läs mer på TME:s engelska nyhetssida >>

Publicerad: to 16 aug 2018.