Studera masterprogram

Bild 1 av 1
Dekorativ bild

För att fördjupa dina kunskaper inom ett särskilt ämnesområde kan du välja att läsa ett av Chalmers cirka 40 masterprogram​. Masterprogrammen omfattar två års studier och du läser din utbildning tillsammans med både internationella och svenska studenter. Undervisningen sker på engelska, med undantag för programmet Lärande och ledarskap som huvudsakligen ges på svenska.

När du studerar på Chalmers lär du dig att tänka självständigt och att använda ingenjörsmetoder för att tackla framtida utmaningar. Vi uppmuntrar din kreativitet och tror på vikten av fritt tänkande, så att du kan testa dina egna idéer på riktigt.

Hållbarhet, entreprenörskap och jämlikhet är väsentliga aspekter av allt vi gör. Genom projektbaserade uppgifter ger vi våra studenter praktiska samarbetserfarenheter, med fokus på att tillämpa teoretisk kunskap för att lösa nuvarande och framtida problem. Vi har nära kontakter med både industrin och offentliga parter vilket säkerställer att vår forskning och utbildning alltid är nära kopplad till verkliga utmaningar och tillämpningar.

Så funkar studierna

Så funkar studierna

Det är en hel del skillnader mellan att studera på gymnasiet och på universitetet. Här reder vi ut en del av det viktigaste du behöver känna till!

Masterprogram per utbildningsområde

Sök bland alla program

Hitta masterprogram

Här kan du söka bland alla våra program på grund- och masternivå.