Vidareutbildning och kompetensutveckling

Bild 1 av 1
Dekorationsbild.

Chalmers erbjuder flera alternativ för det livslånga lärande, i olika format och för olika behov. Här hittar du beskrivningar av vilka möjligheter som finns beroende på dina behov och din bakgrund. De flesta formaten riktar sig till individer medan uppdragsutbildning vänder sig till arbetsgivare som vill erbjuda kompetensutveckling för medarbetare.

Fristående kurser

Chalmers erbjuder ett antal fristående kurser som går på distans. De passar till exempel för dig som är yrkesverksam och i behov av kompetensutveckling, för allmänheten eller för studenter som vill ta en kurs vid sidan av sitt utbildningsprogram eller istället för ett sommarjobb. Här kan du se vilka utbildningar som ges för närvarande.

Kurser ur ordinarie kursutbud

Du som har en examen från Chalmers eller annat lärosäte kan söka kurser i våra utbildningsprogram. Blir du antagen läser du på campus enligt ordinarie schema på dagtid tillsammans med studenter som följer programmet. Kurserna ger högskolepoäng och kräver förkunskaper.

Uppdragsutbildning

Arbetsgivare som vill ge sina anställda en möjlighet till kompetensutveckling kan göra det genom att betala för uppdragsutbildning. En del kurser kan ge högskolepoäng medan andra ger diplom/certifikat.

Nautisk påbyggnadsutbildning och öppna kurser inom sjöfart

Kompletterande pedagogisk utbildning – KPU

Chalmers erbjuder en utbildning som leder till en ämneslärarexamen för dig som redan har studerat teknik, fysik eller kemi och vill vidareutbilda dig. Kanske är du sedan tidigare ingenjör som vill bredda din kompetens mot nya roller och nya arbetsmarknader? Eller arbetar du redan inom utbildning och vill ha lärarbehörighet?

Öppna nätbaserade kurser

Chalmers ger öppna kurser online både på egen plattform och på den internationella plattformen Edx.  Kurserna är kostnadsfria och öppna för alla att gå men kan ha rekommenderade förkunskaper. Du får inga högskolepoäng. Kurserna ges under olika tidpunkter och med olika anmälningstider och utbudet varierar därmed under året. Du anmäler dig direkt på de olika plattformarna. Ofta kan du söka med ganska kort framförhållning.