Öppna kurser inom sjöfart

Bild 1 av 1
Simulatorkörning med VR-glasögon.

Behöver du eller dina medarbetare kompetensutveckling inom sjöfartsnäringen? Eller är behovet att uppdatera certifikat för att kunna fortsätta arbeta till sjöss? Då finns ett stort utbud av kurser att välja mellan. 

Vi erbjuder ett varierat utbud av vidareutbildning och kurser som möter behovet på en internationell sjöfartsmarknad. Här möter du lärare från Chalmers likväl som föreläsare från näringen. Kurserna innehåller praktiska moment som genomförs i Chalmers moderna simulatorer och i Chalmers unika maskinpark ombord på fartyget Fryken. Kurserna levereras av C​halmers pedagogiskt utbildade lärare och i många fall med forskning som bas. När vi behöver anlitar vi experter från näringslivet som lärare.

Kursutbud av öppna kurser inom sjöfart

Prisuppgifter och information om kursspråk hittar du på respektive kurssida.

Avbokningsregler

Jag tar främst med mig att vi hade så roligt samtidigt som kursledaren fick mig att känna mig både engagerad och bekväm under övningarna.

Kvalitetsarbete

Transportstyrelsen ställer krav på utbildningsanordnare, bland annat genom ett omfattande kvalitetsarbete för att säkra god kvalitet i kursleveranser. Chalmers tekniska högskola har implementerat Kvalitetshandbok för sjöbefälsutbildningar för att möta dessa krav.

Uppdragsutbildning och företagsanpassade utbildningar

Hittar du inte exakt vad du söker eller är du intresserad av företagsanpassade utbildningar inom sjöfartsområdet?

Kontakta oss gärna på:
E-post sjofart@chalmers.se​
Telefon: 031-772 2222, tisdagar och torsdagar kl. 08:00–​10:00.

Intervju med en kursdeltagare