Förberedande kurser

Bild 1 av 1
Dekorationsbild.

För att komma bättre förberedd till dina högskolestudier kan du repetera dina kunskaper genom att ta en förberedelsekurs i fysik, kemi, matte eller programmering. Det är enkelt att anmäla sig och du kan oftast sätta igång direkt.

Bra att veta!

  • Kurserna ges på distans och ger inga högskolepoäng förutom sommarmatte som kan ge 7,5hp om du blir formellt registrerad och klarar delproven. (Det innebär att du  kan få studiemedel för den kursen.)
  • Följ länkarna till mer kursinformation för att anmäla dig. Där kan du sen ladda ner kursmaterialet och sätta i gång direkt!
  • Kurserna öppnar i juni, förutom sommarmatten som öppnar i mars.

Förberedande kurs i matematik

Sommarmatten är en kurs på nätet för dig som ska studera efter gymnasiet. Vi går igenom all den matematik du behöver för en roligare hösttermin. I kursen ingår tydliga demoexempel som kompletterar kurslitteraturen, som du också kan få hem i brevlådan. Du får personlig support via telefon eller e-post. Vi har öppet varje vardag under hela sommaren. Du kan även skriva ett inlägg på vårt diskussionsforum. När och var du vill räkna spelar ingen roll. Allt du behöver är en dator.
Kursen kan sökas genom antingen Göteborgs universitet "MMG020, Förberedande kurs i matematik" eller Chalmers "MVE801, Förberedande kurs i matematik"
Mer information om sommarmatte och hur du anmäler dig

Förberedande kurs i fysik

I Sommarfysik får du en genomgång av de grundläggande begreppen i mekanik, bland annat: kraft, kraftmoment, rörelse, energi, och sambandet mellan dessa. Du läser i egen takt och bestämmer själv när du ska testa dig online.
Information om och anmälan till sommarfysik

Förberedande kurs i kemi

I Sommarkemi får du öva på exakt det som många tycker kan vara svårt inom högskolekemin. Du lär dig detaljerna om atomer och molekyler, hur man ritar och balanserar kemiska reaktioner, räknar på syror och baser samt mycket mer. Alltihop i ett sommarlovsanpassat format där du själv bestämmer studietakten.
Information om och anmälan till sommarkemi

Förberedande kurs i programmering

I Sommarprogrammering får du en introduktion till programmering och datorer i allmänhet. Inga förkunskaper förutsätts. Under kursens gång används ett programmeringsspråk som heter Python, ett av de största språken i världen. Du kommer i lugn takt lära dig något om variabler, hur man läser in och bearbetar data från filer, hur man ritar grafer, skriver kod som upprepas om och om igen, och mycket annat.
Anmäl dig genom att följa länken. Följ sedan instruktionerna på kurshemsidan för att installera Anaconda Distribution, ladda ner de fyra interaktiva Jupyter notebook-dokumenten och sätt i gång!
Information om och anmälan till sommarprogrammering