Från anmälan till antagning

Bild 1 av 1
Dekorationsbild.

Att anmäla sig till ett program på Chalmers är lätt. Men beroende på om du vill läsa program på grundnivå, ett tekniskt basår eller ett masterprogram är det lite olika saker att ta hänsyn till. Samma sak gäller för fristående kurser. Anmälningsperioderna skiljer sig också åt. Välkommen med din anmälan.

Anmälan gör du på antagning.se och Chalmers program samt tekniska basår startar en gång per läsår, på höstterminen. Du som har påbörjat ett program på grundnivå på Chalmers eller en annan högskola men vill byta har möjlighet att söka det som kallas för senare del av program. Senare del av program startar två gånger per läsår, både till höst- och vårterminen.

Hitta det du vill studera

Bland 30 tekniska och kreativa grundutbildningar, två varianter av tekniskt basår samt 40 masterprogram finns det någonting för alla hos oss på Chalmers. Vi erbjuder också ett begränsat antal fristående kurser.

Hitta program

Här kan du söka bland alla våra program på grund- och avancerad nivå (masterprogram)

Kontrollera vilka behörigheter som krävs

För att få läsa en högskoleutbildning behöver du ha tillräckliga förkunskaper, alltså rätt behörighet. Grundläggande behörighet krävs för all högskoleutbildning men skiljer sig åt beroende på om du ska söka till program på grundnivå eller avancerad nivå (masterprogram). Den särskilda behörigheten är specifik för varje utbildningsalternativ.

Se till att du noga läser igenom vilka behörighetskrav som finns för de olika utbildningarna innan du anmäler dig. 

Anmäl dig på antagning.se

På varje programbeskrivning på chalmers.se finns en direktlänk till anmälan. På antagning.se hittar du information om viktiga datum och hur det går till att anmäla sig till högskolor och universitet. Där hittar du också information om behörighet och urval. Du kan anmäla dig till flera utbildningar och flera högskolor i samma omgång.

Antagning.se - där du anmäler dig till utbildning

Konto för anmälan, antagningsbesked och information om datum, behörighet, urval och annat som rör studier på universitetet.

(Öppnas i ny flik)

Följ instruktionerna i ditt antagningsbesked

När du anmält dig till ett program eller en kurs på Chalmers kommer du att få ditt antagningsbesked digitalt på antagning.se. Läs mer om vad du ska göra när du fått ditt antagningsbesked