Gå med Chalmers i West Pride-paraden

Bild 1 av 1
Prideflaggan
Paraden avgår från Gustav Adolfs torg klockan 12.

Den 15 juni ringlar sig West Pride-paraden återigen genom Göteborg. Häng med och tåga under Chalmers flagg.

Den 10 juni startar West Pride i Göteborg. Chalmers är sponsor för tionde året i rad och kommer delta i veckans höjdpunkt, Prideparaden som går genom centrala stan den 15 juni.

– För oss är det ett självklart val. Vi jobbar hårt med att alla ska känna sig välkomna till högskolan. För att nå Chalmers vision ”Ett globalt framstående tekniskt universitet för en bättre värld” behöver vi ha öppna dörrar och inte bedöma potentiella medarbetare eller studenter på andra grunder än deras kompetens och potential, säger Maria Elmquist, prorektor för ledarskap och jämlikhet.

Bjuder på brunch före paraden

Nytt för i år är att högskolan tillsammans med Studentkåren bjuder anmälda deltagare, både studenter och medarbetare, på brunch på Wijkanders före paraden. Deltagarna kommer även få en speciellt framtagen Chalmers-t-shirt.

– Brunchen blir ett tillfälle att träffas innan paraden, ladda tillsammans och skapa en gemenskapskänsla, säger Maria Elmquist.

Brunchen är nu fulltecknad, men det går så klart bra att gå med i paraden ändå.

Därefter tar man sig gemensamt till Gustaf Adolfs torg för att samlas under Chalmers regnbågsflagga lagom till paradstarten klockan 12. Den som inte kan eller vill äta brunch innan kan ansluta på plats.

Även delar av Chalmers ledning kommer gå i paraden.

– Har man möjlighet är det ett naturligt val att delta för att understryka att vi står för allas lika värde och att vi tar HBTQI-frågor på allvar, säger Maria Elmquist.

Kontaktperson

Maria Saline
  • Projektledare, Lednings- och högskolegemensamt stöd, Chalmers verksamhetsstöd