Chalmers på Vetenskapsfestivalen

​Den 22:a Vetenskapsfestivalen arrangerades på en mängd olika platser i Göteborg – och överallt fanns det forskare, doktorander, studenter och andra från Chalmers som med glädje och entusiasm förmedlade sitt engagemang och kunnande till allmänheten.​

​Den 16–27 april i Vetenskapsrouletten, i Nordstan, i Experimentverkstaden, på campus Lindholmen, i Pedagogen, på Pustervik, på campus Johanneberg och på en mängd andra platser deltog Chalmers i den årliga Vetenskapsfestivalen. På centralstationen hölls exempelvis "Chalmers på väg" där forskare berättade om spännande ämnen. Se filmerna i karusellen ovan.

Vetenskap för alla åldrar

Chalmers är fullt av möjligheter, utmaningar och roliga upptåg för alla åldrar! Under årets festival kunde låg- och mellanstadieelever utforska både slajm och robotar. Se bilder i karusellen ovan.

Slajmlabbet: Under några dagar kunde barn från låg och mellanstadiet lära sig allt om slajm. Med Chalmers forskare och slajmexperter fick man testa sig fram till favoritslajmet.

Hands on med robotar: Kanske kommer våra jobb ersättas av robotar i framtiden! Tillsammans med Chalmers robotforskare kunde man själv testa tekniken genom att programmera och styra små robotar.

Populära föredrag på Fysikens dag

Vetenskapsroulette​

Food consumption and tropical deforestation​

Forskare gästade Nordstan​

FILMER FRÅN "CHALMERS PÅ VÄG"

Nyfiken på baljväxter?

Nyfiken på självkörande fordon?

Nyfiken på proteinveckning?

Nyfiken på vad man bör äta?

Text: Anna Bergius och Dorotea Blank

Foto och film: Johan Bodell