Så hyllades nyutexaminerade i vårens ceremoni

​​Under examensceremonin den 9 mars tog cirka 120 nyutexaminerade studenter klivet ut i framtiden med sina diplom i handen. 
Till tonerna av Chalmershymnen av Jerker Johansson drog den högtidliga ceremonin igång i Runan under ledning av alumnerna Hedvig Aspenberg och Philip Wramsby. Välkomsttalare var Chalmers rektor Stefan Bengtsson som menade att Chalmers vision för en hållbar framtid är en viktig grund att ta med sig även i framtida forskning och arbetsliv.  
– Vi står utan tvekan inför stora utmaningar som kommer att kräva nya och innovativa lösningar. Samtidigt är möjligheterna förmodligen större än någonsin. Ni som nu examenieras från Chalmers har kunskaper som ger er möjligheter att bidra till en hållbar framtid, sade han.

Maria Knutsson Wedel, Chalmers vicerektor för utbildning och livslångt lärande höll i diplomutdelningen för de cirka 120 studenterna som möttes av applåder och hyllningar från vänner och familj. Vicerektorn tackades även hon av med ett diplom då hon inom kort lämnar Chalmers och går vidare för att bli ny rektor för Sveriges lantbruksuniversitet.

Alumntalaren Anna Tidstam, doktor i produktuveckling och numera chef för strategiska projekt på BMW i München tog själv examen från Chalmers för tio år sedan. I sitt tal tog hon upp betydelsen av att hitta ett stimulerande arbete och även vikten av att nätverka. 
–Jag tycker att det är viktigt att inte vila i att man har hittat ett jobb utan också förstå hur man vill utvecklas och vilken riktning man vill gå vidare i. Nyckeln till det är att prata med många olika människor och få rekommendationer. Talar man om att man är öppen för en förändring kan många nya dörrar plötsligt öppnas för en, sade hon. 

Under kvällen talade även Studentkårens ordförande Gustav Eriksson. För underhållningen stod DaMöbius Band, Chalmers sångkör och Veragycklarna. Efter examensceremonin fortsatte festligheterna med porträttfotografering av studenterna och ​examensmiddag i Kårhusets restaurang. 

Text: Vedrana Sivac

Publicerad: to 14 mar 2019. Ändrad: lö 16 mar 2019