Chalmersska huset

Mitt i centrala Göteborg och med Stora Hamnkanalen vackert strömmande utanför huvudentrén, ståtar ett hus, ett hem, en institution som väcker uppriktig sympati.

Chalmersska huset har under drygt 200 år fungerat som en blandning av familjärt liv med personliga bostäder och samtidigt som en plattform för näringslivet med generösa ytor för företagsamhet. Samtidigt som flera kända familjer ur göteborgshistorien har levt och bott i huset har även en aktiv affärsverksamhet bedrivits här.

Det som kanske är mest spännande är att vaggan till Chalmers tekniska högskola står här. Tack vare grundaren William Chalmers testamente kunde ett högt rankat lärosäte bildas, ett lärosäte som under åren utbildat över 55 000 studenter och skapat världshistoria genom bland andra nobelpristagaren Gustaf Dahlén.

Chalmersska huset används idag som mötesplats för konferenser, workshops, seminarier, luncher och middagar. I princip på samma sätt som William Chalmers själv använde sitt hus när han levde här för ca 200 år sedan. Hans dörrar stod öppna för vänner och bekanta; han bjöd på goda middagar, tillställningar med underhållning men hade också seriösa arbetsmöten och överläggningar i huset.

 

För mer information gå in på:

Chalmersska husets webbplats

 

​ ​​​​

Publicerad: to 28 okt 2010. Ändrad: to 30 nov 2017