Inför promotionen


Inbjudan och anmälan
Inbjudan skickas ut till samtliga som har uttagit doktorsexamen årsvis. Inbjudan skickas via mejl i januari till den adress som finns registrerad i Ladok. Instruktioner för anmälan till promotionen finns i inbjudan. Önskar du uppdatera din adress ber vi dig vända dig till Ladok.

Datum
Promotionen sker vanligtvis en lördag i maj månad, med obligatoriskt genrep på förmiddagen samma dag.

Deltagande
Samtliga som har uttagit doktorsexamen är välkomna att delta i promotionen. Inbjudan skickas per automatik till de som disputerat sedan föregående års promotion.

Doktorshatt
Samtliga doktorer är välkomna att beställa sin doktorshatt hos hattmakare Lisa Franzén: Hattmakarna.se
Hattmakaren behöver beställningen senast- datum (ny information kommer publiceras inom kort).
Det är inte obligatoriskt att ha doktorshatt för att delta vid promotionen.
För dig som väljer att delta i ceremonin med doktorshatt, tar med den vid repetitionen.

Doktorsring
Samtliga doktorer som väljer att delta i promotionsceremonin har möjlighet att beställa en doktorsring. Att beställa en doktorsring är frivilligt och kan beställas hos Hovjuvelerare Martin Johansson, Kungsportsavenyn 27.
Tel 031-16 00 50

Diplom
Samtliga som deltar vid promotionen mottar ett doktorsdiplom, detta ombesörjer högskolan. Diplomen är inte ett examensbevis och ersätter inte det bevis för avlagd doktorsexamen som erhålls från examensenheten.

Klädsel vid ceremonin
De som deltar i ceremonin och banketten skall bära högtidsdräkt. Detta innebär frack med vit väst och vit fluga eller långklänning i valfri färg.
För gäster som enbart deltar vid ceremonin gäller klädsel: kavaj.


Avgift
Ceremonin är gratis.
Banketten är gratis för promovendi samt en gäst. Utöver medföljande så finns möjlighet att ta med två gäster som betalar ett självkostnadspris på 795 SEK/person.
Information om betalning skickas när anmälan är stängd.

Fotografering
Promotionen förevigas av särskilt anlitad fotograf genom fotografering. Bilderna kommer att finnas på webben efter promotionen.
Möjligheten för gäster att fotografera under promotionen är välkommen, dock ombeds samtliga gäster att sitta på sina platser under hela ceremonin.

Gäster
Promovendi har möjlighet att bjuda med 10 gäster till ceremonin som är en öppen tillställning. Till banketten finns möjlighet till en respektive  och  två gäster till självkostnadspris .

Barn
Barn är välkomna att vara med vid ceremonin, men medföljande bör vara beredda på att gå ut i foajén med dem om de har svårt att sitta stilla eller vara tysta. Platserna är ej reserverade, så har man små barn med sig som man ev bör gå ut med under ceremonin, så bör man komma tidigt och ta plats i närheten av utgångarna.

Promotionbanketten
Banketten äger rum i Kårhusrestaurangen, Campus Johanneberg, med samling och drink kl. 18.00, till bords kl. 18.30. Middagen följs av dans till storbandsorkester. Kuvertpriset är 795kr för medföljande gäst.

Klädsel vid promotionsbanketten
Högtidsdräkt, frack med vit väst och vit fluga eller långklänning i valfri färg.

Sidansvarig Publicerad: fr 17 jun 2022.