Pris för bästa föredrag till matematikdoktorand

​Erik Jansson har belönats med en Ph.D. sessions award for best talk på den internationella forskarskolan Young Researchers between Geometry and Stochastic Analysis 2021.

Erik JanssonSommarskolan hölls online den 16–18 juni och är en uppföljning av en workshop med liknande tema som hölls i Bergen 2020. Dess syfte är att samla forskare från olika bakgrunder inom geometri och stokastisk analys för att diskutera och främja båda fälten. Även Helena Kremp, Berlin, belönades med en Ph.D. sessions award for best talk.

Eriks föredrag hade titeln Random fields on the sphere using FEM och presenterade en del av hans forskning, som handlar om simulering av slumpfält. Hans doktorandprojekt är en del av Wallenberg AI, Autonomous systems and Software program (WASP) och görs vid Matematiska vetenskaper, en gemensam institution för Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet.

Mer information om konferensen >>

Sidansvarig Publicerad: ti 22 jun 2021.