Gyllene pekpinnen till Erik Broman

​Erik Broman har belönats med maskinteknologernas pedagogiska pris Gyllene pekpinnen.

Pristagare Gyllene pekpinnen 2017

Gyllene pekpinnen är maskinteknologernas pedagogiska pris som delas ut årligen till läsårets bästa föreläsare och övningsledare. Vinnarna utses genom omröstning bland alla maskinteknologerna.

Erik Broman, lektor på avdelningen Analys och sannolikhetsteori, utsågs till årets bästa föreläsare på kandidatnivå för kursen Transformer- och differentialekvationer med motiveringen: "Med ett stort engagemang och intressanta, välplanerade, pedagogiska föreläsningar har denna föreläsare lyckats väcka intresse och motivation hos eleverna. En student valde att sätta ord på det så här: "Föreläsaren gör bravur i kursen där han lekfullt lyckas visa på praktiska användningar av teorin och därmed väcka intresse bland sina studenter. En solklar gyllene pekpinne" och en annan gav nomineringen: "Han hade verkligen bra struktur och hade kontinuerlig dialog med klassen där han tog emot feedback och hjälpte till på ett pedagogiskt sätt."

Dessutom prisades Rikard Edland, Cecilia Berlin och Kanishk Bhadani. Prisutdelningen skedde den 15 maj.

Text: Setta Aspström
Foto: Maskins UtbildningsUtskott

Sidansvarig Publicerad: to 06 jul 2017.