Johanneberg blir campus för studenter på Tekniskt basår från i höst

Bild 1 av 1
Campus Johanneberg. Från och med höstterminen 2024 kommer studenterna på Tekniskt basår plugga på campus Johanneberg.
Från och med höstterminen 2024 kommer studenterna på Tekniskt basår plugga på campus Johanneberg.

Studenter som läser ett förberedande tekniskt basår på Chalmers kommer från och med i höst att plugga på campus Johanneberg. Det innebär att hela utbildningen hålls på ett och samma campus.

Hittills har campus Lindholmen varit hemvisten för studenter som läser Tekniskt basår och för de campusförlagda delarna för dem som går Tekniskt basår på distans. Förutom den ingående kemikursen, som hela tiden hållits på campus Johanneberg. Framöver blir det alltså undervisning på campus Johanneberg under hela basåret. Utbildningen blir därmed mer geografiskt sammanhållen.

– Jag ser positivt på att studenterna framöver kan hålla till på ett och samma campus i en gemensam studiemiljö, säger Jonny Lindström som är programansvarig. Lärarna på programmet utgår från Johanneberg, så det finns fördelar även för den undervisande personalen.

Viktig pusselbit för ett samlat campus

Planering pågår för att Chalmers grundutbildningar ska vara samlade på ett och samma campus hösten 2025. Nu står det klart att utbildningen Tekniskt basår flyttar till Johanneberg redan hösten 2024, tillsammans med de campusförlagda delarna av Tekniskt basår på distans. Totalt handlar det om cirka 400 utbildningsplatser. Basåret blir därmed föregångare inför kommande flyttar.

– Det är mycket positivt att alla bitar nu faller på plats för basåret, och att flytten till och med kan ske ett år före den ursprungliga tidplanen, säger Fredrik Nilsson, vicerektor för campus och hållbar utveckling samt projektägare för campusprojektet. För campusflytten som helhet är det en fördel att få den här delen på plats så tidigt som möjligt.

Läs mer om Ett samlat campus
Vill du plugga på Chalmers? Läs mer och ansök här

Jonny Lindström
  • Programansvarig, Fysik, kemi och bioteknik samt matematik och tekniskt basår
Fredrik Nilsson
  • Vicerektor, Campus och hållbar utveckling

Skribent

Yvonne Jonsson