Bert-Inge Hogsved

Chalmersmedaljen 2008
Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för programvaruföretaget Hogia, har som entreprenör och företagsledare framgångsrikt visat hur kunskap kommer till nytta. Med en genuin vilja att lyfta fram medarbetare och en öppenhet för okonventionella lösningar har Bert-Inge Hogsved utvecklat en företagsgrupp som sedan 1991 framgångsrikt klarat svängningarna i databranschen.

Bert-Inge Hogsveds engagemang för Chalmers fanns redan då han som student på teknisk fysik var aktiv i studentkåren. Insatserna för Chalmers har sedan dess varit många. Som medlem av Chalmers styrelse, från stiftelse- och bolagsbildningen 1994 fram till 2007, har han på många sätt bidragit till Chalmers utveckling.

Han blandar en respekt för högskolans specifika föreutsättningar med en vilja att Chalmers skall utnyttja erfarenheter från andra organisationer. Den kombinationen har lett fram till många värdefulla diskussioner i Chalmers styrelse, till konkreta råd till Chalmers ledning och till handfasta insatser på områden där Bert-Inge Hogsved kunnat bidra med egen kompetens och erfarenhet.

I sitt engagemang för entreprenörskap medverkar Bert-Inge Hogsved till en av Chalmers viktigaste uppgifter - att se till att kunskap kommer till nytta. Han har tagit flera initiativ inom området, till exemepl Stiftelsen Entreprenörskap, Entreprenörsdagen och Stiftelsen Drivhuset i Göteborg. Genom sitt engagemang och som förebild har han haft stor betydelse för många unga entreprenörer som förverkliga en företagsidé.

Sidansvarig Publicerad: ti 26 maj 2015.