Wernstedtska resestipendiet

 

Arkitekter kan söka

Arkitekter med konstnärlig begåvning eller anlag för vetenskaplig forskning, som avlagt examen vid Chalmers tekniska högskola och är yngre än 35 år kan ansöka om Wernstedtska resestipendiet. Stipendiet avser en längre sammanhängande vistelse utomlands.

Beloppet

Beloppet som står till förfogande är 220 000 kronor, vilket kan uppdelas på flera stipendier.

Ansökningsdatum 

Ansök senast 4 juni 2021!
Ansökan skall innehålla uppgifter om resans syfte, CV, kortfattad reseplan, tid för resan, beräknade kostnader samt personbevis (Beställ personbevis via Skatteverkets hemsida >>). Ansökan (elektronisk) skall vara registrator, registrator@chalmers.se, vid Chalmers tekniska högskola, tillhanda . Ansökan ska även skickas som PDF till Barbara.h.Lindgren@gmail.com 

Vill du veta mer

Vill du veta mer kontaktar du Barbara Lindgren,
 tel. 0709 524259, Barbara.h.Lindgren@gmail.com​.
 

Biografi  om Melchior Wernstedt 

Om Melchior

Wernstedtstipendiet 2020

Professorsnämnden har beslutat föreslå följande stipendiater: 
Agnes Orstadius för "Studier av transformationsprojekt i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina", projekt som genomförts som direkt följd av belägringen 1992-96 och experimentering med visualisering av dessa. Ylva Frid för "Fem öar - en resa genom periferi i omvandling". Avsikten med resan är att besöka platser som annars är svåra att nå och få utrymme att utveckla sättet att skildra arkitektur och platser i text. Nazdar Ghalali för "Flickan i staden". Syftet med  studieresan är att utforska den nutida stadens sätt att utforma sina offentliga miljöer utifrån unga tjejers perspektiv. Pedram Seddighzadeh och Ellen Ordell för "Åter till framtiden". Studieresa med tåg i Europa med fokus på ombyggnadsprojekt. Se prisceremoni 2020​I samband med utdelningen av Wernstedtska resestipendiet ges korta föredrag av tidigare stipendiater:

2019 ges ett kort föredrag av de tidigare stipendiaterna Erik Lantz och Anders Nilsson. Välkommen att höra föredraget i Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11.

2018 ges ett kort föredrag av de tidigare stipendiaterna Daniel Lindberg och Johan Dehlin. Välkommen att höra föredraget i Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11.

2017 ges ett kort föredrag av den tidigare stipendiaten Anders Malmberg. Välkommen att höra föredraget i Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11.
Föredrag och prisceremoni 3 oktober 2017 >>
 
2016 ges korta föredrag av de tidigare stipendiaterna Lena Hasselgren och Johan Pitura. Välkommen att höra föredragen i Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11.
Föredrag och prisceremoni 4 oktober 2016 >>

2015 ges korta föredrag av de tidigare stipendiaterna Daniel Andersson och Pernilla Ivarsson. Välkommen att höra föredragen i Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11.
Föredrag och prisceremoni 6 oktober 2015 >>

2014 ges korta föredrag av de tidigare stipendiaterna Aron Shwartz och Daniel Nordh. Välkommen att höra föredragen i Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11.
 
2013 ges två korta föredrag av de tidigare stipendiaterna Karin Kjellson och Ingrid Gunnarsson. Välkommen att höra föredragen i Chalmersska huset.
 

Stipendiater

 

Sidansvarig Publicerad: må 19 apr 2021.