bildcollage hus

Nytt centrum för boendets arkitektur!

​Äntligen kom beskedet att Chalmers rektor tillstyrkt beslut om Centrum för boendets arkitektur, CBA.
– Vi som jobbat med förberedelserna, Ola Nylander, Anna Braide Eriksson, Sten Gromark och Hanna Morichetto m fl, är förstås väldigt glada och nöjda med det. Nu börjar arbetet med CBA, säger Ola.
Den djupa bostadsbristen och den nya bostadspolitiken ställd mot allt större problem med kvalitet i de bostäder som byggs är bakgrunden till att starta ett Centrum för boendets arkitektur (CBA) på Chalmers. Med CBA vill Chalmers lyfta fram arkitekturperspektivet och ta ett ansvar för ökad kvalitet i bostadens arkitektur. Initiativet att skapa CBA har tagits emot positivt av arkitektföretagen, bostadsorganisationer och myndigheter, och man har välkomnat att Chalmers agerar i bostadsfrågan. Budskapet tillbaka till akademin har varit att det behövs mer kunskap om boende och bostad när takten i byggandet nu ska ökas upp till 70 000 lägenheter per år.

Även styrkeområde Building Futures som blir värdar för centrumet välkomnar beslutet. ”Centrum för boendets arkitektur adresserar en mycket relevant samhällsutmaning, både i Sverige och globalt där vi från styrkeområdets perspektiv ser Centrum för boendets arkitektur som en mycket viktig nod i ett fokus på boendefrågor på Chalmers”, säger Henriette Söderberg, styrkeområdesledare för Building Futures.

Läs mer om Centrum för Boendets Arkitektur >>

Publicerad: to 19 jan 2017.