Unga Forskare utställning
​Chalmers studenter ger feedback​​​​​​​​​​​​​​​​ på gymnasiearbeten​​​.​​​​​​​​​​​​​​
​​Foto: Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare

I samarbete med Chalmers och Göteborgs universitet anordnar Förbundet Unga Forskare en utställning och tävling där gymnasieelever får chansen att visa upp sina projektarbeten. Utställningen möjliggör möten mellan ungdomar och forskare, vägledning och tips inför fortsatt forskningskarriärer och tillfälle att visa upp sina projektarbeten inom naturvetenskap, teknik och matematik. Varje år, i februari, väljs ut ca 30 projekt som presenteras för varandra, en jury och nyfikna besökare.
  
Vinnande bidrag från Göteborg får vidare möjlighet att tävla vidare i den nationella Utställningen Unga Forskare i Stockholm, med anmälningsavgift och resa betald. Därefter finns chansen att vinna resestipendier till USA, Kina och England för att delta vid internationella utställningar.
Visa ▼

Unga Forskare

Unga Forskare är ett ideellt ungdomsförbund med syfte att främja ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik, samt deras roll i samhället. 

Unga Forskare grundades 1977 och består idag av ett fyrtiotal föreningar med ca 5000 medlemmar. Unga Forskare erbjuder en mängd plattformar som utvecklar, inspirerar och förenar ungdomar.
Källa: www.ungaforskare.se

Sidansvarig Publicerad: fr 17 dec 2021.