För finurliga femmor

Den 10-12 november 2020 är det dags igen för Chalmers klassiska tävling för finurliga femmor. Det gäller att komma på den bästa konstruktionen för ett rått ägg, som skall släppas från 15 meters höjd, utan att det går sönder.

Tyvärr kommer årets tävling att genomföras på ett annorlunda sätt på grund av  COVID-19. Chalmers är delvis stängt för undervisning på plats och därför kommer årets Rädda Ägget arrangeras på distans och virtuellt. Eftersom klasserna inte kan komma till Chalmers kommer vi göra besök hos er - virtuellt. Mer information om detaljerna kommer till hösten, men du kan anmäla klassen redan nu.

Anmäl dina klasser till Rädda Ägget 2020

Rädda Ägget-tävlingen består av tre kategorier:
1. Den tekniskt smartaste lösningen
2. Den roligaste konstruktionen
3. Den bästa presentationen

Anta utmaningen senast den 13 september 2020
Vi behöver veta vilken klass och skola ni kommer ifrån, och om ni ställer upp med ett eller två lag. Däremot behöver er konstruktion inte vara klar – det räcker att ni antar utmaningen!  Tävlingsdagarna inför 2020 är 10-12 november och prisutdelningen sker i december.​ 

​Det viktigaste är inte att vinna utan att delta. Alla lag får diplom och förhoppningsvis lämnar alla tävlingsdeltagare Chalmers med ett trevligt minne plus en hel del nya kunskaper som extra bonus.

 
 

Publicerad: on 17 jun 2020.