Rädda Ägget

Den 10 - 12 november 2020 är det dags igen för Chalmers klassiska tävling för finurliga femmor. Det gäller att komma på den bästa konstruktionen för ett rått ägg, som skall släppas från 15 meters höjd, utan att det går sönder.

I år kommer dessvärre tävlingen att genomföras på ett annorlunda sätt. Detta på grund av COVID-19. Chalmers är delvis stängt för undervisning på plats och därför kommer årets Rädda Ägget arrangeras på virtuellt på distans och utan "Upplev teknik"  Eftersom klasserna inte kan komma till Chalmers kommer vi erbjuda besök hos er - online!

Anta utmaningen senast den 13 september 2020

Senast den 13 september vill vi veta vilken klass och skola ni kommer ifrån samt namn, telefonnummer och e-postadress till klassens kontaktperson. Däremot behöver er konstruktion inte vara klar – det räcker att ni antar utmaningen. När alla anmälningar inkommit kontaktar vi er för mer information.​​

Det viktigaste är inte att vinna utan att delta. Alla lag får diplom, kul upplevelse och en inblick i hur ingenjörer arbetar. Förhoppningsvis får alla tävlingsdeltagare ett trevligt minne plus en hel del nya kunskaper som extra bonus. 
 

Sidansvarig Publicerad: fr 18 sep 2020.