Tidigare event

​​Ta del av de intressanta event vi tidigare har arrangerat, där det bland annat har presenterats olika forskningsprojekt och framtidssatsningar inom Chalmers olika verksamhetsområden.

Chalmers på besök i London
I november 2016 stod Sveriges ambassadör i London värd för en mottagning på residenset med en presentation av Chalmers satsning inom sportteknologi som huvudattraktion. Ett femtiotal alumner och vänner deltog under dagen, där även Chalmers-spexet bjöd på ett gästspel. 
Se film om Sportteknologi-satsningen  

En kväll med fokus på framtidssatsningar
I april 2016 presenterade Chalmers ett antal framtidssatsningar inom forskning, under ett seminarium modererat av Eva Krutmeijer. Representanter för sex olika områden berättade vad som är på gång i deras verksamheter:

 
Chalmers i New York
Den 27 april 2016 besökte Chalmers New York och träffade där ett 50-tal alumner och vänner under en kväll på restaurangen Aquavit på Manhattan. Sveriges generalkonsul i New York, Leif Pagrotsky, talade under kvällen och poängterade Chalmers viktiga betydelse för Göteborg och för Sverige i stort. ​Spännande projekt inom medicinsk teknik   
I mars 2016 samlades en intresserad publik i Chalmerska Huset för att lyssna till Chalmersforskare från området medicinsk teknik. Läs mer om projekten som presenterades på länkarna nedan:

 
 
En kväll med marint foku​s 
Chalmers satsar stort på Sportteknologi ​och planerar för en professur i seglingsdynamik. På ett event i Chalmerska Huset i början av 2016 presenterades det långsiktiga målet att kunna beräkna en segelbåts hastighet genom vattnet med hänsyn både till havsvågorna och besättningens rörelser i båten. Förutsättningarna för en världsunik position inom området är synnerligen goda, inte minst sedan Chalmersstiftelsen lovat att delfinansiera professuren, men ytterligare medel behövs för att skala upp satsningen. 

Hållbar samhällsbyggnad

Den 11 november, 2015, samlades ett 20-tal privata fastighetsägare i Chalmersska huset för att ta del av den senaste forskningen som bedrivs på Chalmers inom olika fastighets- och byggrelaterade områden.

Läs mer om Fastighetsseminariet - Hållbar samhällsbyggnad

 

​​ 

Publicerad: må 12 feb 2018.