Vad är Riksidrottsuniversitetet Göteborg?

Den som satsar på att bli elitidrottare har ofta inte tid att studera. Genom Riksidrottsuniversitetet Göteborg finns möjlighet att helhjärtat satsa på träning och tävling, och samtidigt plugga på Chalmers.
Möt några av dem som har kombinerat sina studier med träning och tävling på elitnivå.

Syntolkning: Nadine Kåmark
Elitidrottare ska först och främst ha möjligheten att planera för en yrkeskarriär i ett längre perspektiv och därför samarbetar Chalmers, Göteborgs universitet och idrottsrörelsen inom Riksidrottsuniversitetet.

Syntolkning: Axel Munkby
Elitidrottarna får hjälp med studieplaneringen och även att ibland skriva tentor på annan ort när de krockar med en tävling.

Syntolkning: flygande optimistSamarbetet innebär även att universiteten utvecklar sin idrottsforskning ytterligare, vilket i sin tur genererar utmanande och inspirerande kandidat- och examensarbeten för studenter som gillar sport, naturvetenskap och teknik. Har du hört talas om en flygande optimistjolle?

Syntolkning: segling
När elitidrottare utvecklar produkter, tekniker och material som de själva brinner för får det synergieffekter för både idrottaren själv, universitetet och idrottsrörelsen i Sverige.

Syntolkning: Häst hoppar över hinder
Riksidrottsuniversitetet fokuserar på utvecklingsområdena:
​Tränar- och lärarutbildning i specialidrott, möjlighet för elitidrottare till anpassade universitetsstudier, elitidrottsmiljö och praktiknära idrottsforskning.

Publicerad: ti 25 sep 2018. Ändrad: on 26 sep 2018