Chalmerscortègen blir Mini-Cortégen 2020

​Våren 2020 är i allra högsta grad ovanlig och spridningen av coronaviruset Covid-19 får långtgående konsekvenser för alla. För första gången sedan 1940, då andra världskriget pågick, är den traditionella Chalmerscortègen inställd. 
Men en chalmerist hittar en lösning på det mesta – Chalmerscortègen blir Mini-Cortègen 2020!
​– Bakgrunden till Mini-Cortègen är att sprida glädje till Göteborg för att visa det som ett säkert vårtecken. Att fortsätta med en cortège är väldigt viktigt för oss och under omständigheterna i år så tycker vi att detta är ett perfekt sätt att få Cortègen att leva vidare, att kunna glädja unga som gamla och sprida vårglädje till Göteborg stad, berättar Emma Dahlin, student och PR-chef för Chalmers Cortège Committé.​​

Mini-Cortègen 2020 består av tolv utvalda ekipage in miniformat (skala 1:22,5 och 1:32) som kommer att vara utplacerade på olika ställen i Göteborg centrum där alla som vill kan komma och titta på dem. 

– Information om ekipagen kommer även att finnas på vår hemsida och på Instagram så att man kan se dem hemifrån och få mer information om bakgrunden till de olika ekipagelösningarna, säger Emma Dahlin.

Läs mer på Chalmerscortègens webbsida

Följ Cortègen på Instagram @chalmerscortegecommitte
Följ Chalmers på Instagram @Chalmers.university ​

Sidansvarig Publicerad: on 29 apr 2020.