Chalmersbolag vinnare på 33-listan

Sex av bolagen på listan över Sveriges 33 hetaste startup-bolag har ursprung på Chalmers. Och ytterligare tre är kopplade till Chalmersalumner.​

Tre bolag har kopplingar till Chalmersalumner:
Everdrone som utvecklar självkörande drönare som kan hjälpa räddningstjänsten att rädda liv.

Einride som utvecklar världsledande elektrifierade och autonoma lastbilar.

Annotell som utvecklar system för träningsdata för maskininlärning.
Läs mer om Annotell​

Vidare har ytterligare sex bolag sitt ursprung i universitetsinkubatorn Chalmers Ventures, såsom 1928 Diagnostics som arbetar mot antibiotikaresistens och Epishine som tillverkar organiska solceller och som båda är Guldbolag eftersom de har legat tre år på listan.

Vad är det vi gör så bra? I filmen ovan kan du höra om hur vi tänker kring entreprenörskap.

Sidansvarig Publicerad: ti 21 maj 2019.