Chalmers Formula Student avslöjade årets tävlingsbil

Chalmers Formula Student har avslöjat årets tävlingsbil som ställer upp i världens största tekniktävling för studenter. Den blåa CFS14 är byggd och designad av medlemmarna i Chalmers team. I juli och augusti rullar den ut på Silverstone i Storbritannien och på Hochenheimring i Tyskland.
Det var den 3 juni som formula student-teamet bjöd in till Studiehallen i M-huset på campus Johanneberg. Ett hundratal nyfikna kom för att bevittna avtäckningen av årets tävlingsbil.
 Vi i teamet var mycket glada att välkomna över 100 personer till vårt event, tack alla som kom! säger Ida Herbertsson.
Vad hände?
 Kvällen bjöd på mingel och kladdkaka följt av några korta presentationer om bilen, projektet och teamet innan skynket drogs av bilen. Efter att bilen var avtäckt följde frågor och diskussioner och självklart passade folk på att känna och klämma lite på bilen, berättar Ida Herbertsson.
Det finns att leva upp till för årets team. 2012 blev det totalseger i England och en tredjeplats i Tyskland. 2013 gick det lite sämre, men säsongen kröntes av en fin fjärdeplats på Hochenheimring i början av augusti.
Vad har utvecklats i den nya bilen jämfört med föregående års?
 Förra årets team var otroligt duktiga tekniskt och tog många stora steg framåt med sin bil CFS13. I år har vi arbetat för att förfina och utveckla det vi lärt oss av dem och kombinera det med lärdomar från den vinnande bilen 2012 för att på så sätt få det bästa av två världar, säger Ida.
Teamet har valt att behålla förra årets moto, en Yamaha Fazer FZ6, 600cc. De har också behållit samma typ av konstruktion av chassit med en monocoque i kolfiber fram och rörram bak.
 För första gången någonsin har vi konstruerat och tillverkat ratten själva och vi har ökat storleken på cockpiten för att ge ökad plats för föraren. Vårt största fokus för CFS 14 har varit säkerthet och att underlätta justerbarheten, förklarar Ida.
Nu ser hon och resten av teamet fram mot sommarens två stora tävlingsutmaningar. I mitten av juli väntar anrika Silverstone i Storbritannien, och i början av augusti reser man till Tyskland för tävlingar på likaledes anrika Hochenheimring.

Text: Michael Nystås
Foto: Patrick Rosefors, CFS

Kontaktinformation:
Ida Herbertsson, kommunikationsansvarig, Chalmers Formula Student, +46 (0)709 130 822, herberti@student.chalmers.se

Läs mer på Formula Students webbplats:
www.chalmersformulastudent.se

Följ chalmersteamet på Facebook:
www.facebook.com/ChalmersFormulaStudent

Kolla in Formula Students Youtubekanal som är under uppbyggnad:
youtube.com/chalmersfs

Sidansvarig Publicerad: må 23 jun 2014.