Rektor Stefan Bengtsson.
​Stefan Bengtsson, rektor och vd på Chalmers.​​​
​Foto: Johan Bodell

Förlängt förordnande för Chalmers rektor Stefan Bengtsson

​Stefan Bengtssons förordnade som rektor och verkställande direktör för Chalmers tekniska högskola förlängs i ytterligare tre år efter beslut i högskolans styrelse. Förlängningen gäller från den 1 augusti 2021.
Stefan Bengtsson tillträdde som rektor och vd 2015 och det inledande sexåriga förordnandet löper ut den 31 juli 2021. Anställningen förlängs nu med tre år till den 31 juli 2024.

Stefan har lett Chalmers verksamhet på ett framgångsrikt sätt och jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Torbjörn Holmström, styrelseordförande för Chalmers tekniska högskola.

Genom det förnyade förordnandet säkrar vi kontinuitet, och goda förutsättningar för Chalmers att fortsätta utveckla och bedriva excellent forskning, utbildning i världsklass och ett hållbart nyttiggörande.

Jag är stolt över det förnyade förtroendet och ser fram emot att få arbeta vidare för ett ännu starkare Chalmers, tillsammans med våra medarbetare och studenter, säger Stefan Bengtsson, rektor och vd.

Stefan Bengtsson är professor i fasta tillståndets elektronik. Innan han tillträdde som rektor och vd vid Chalmers var han rektor vid Malmö högskola 20112015 och dessförinnan prorektor (20072011) och vice VD (20092011) vid Chalmers.

Sidansvarig Publicerad: fr 25 sep 2020.