Festligt när examensceremonin äntligen hölls på plats

​Kanske gjorde den långa pandemiperioden årets examensceremoni – som ägde rum på plats i RunAn – extra högtidlig.
​Konferenciererna Selma Allerbo och Philip Wramsby kunde hälsa 127 examinander välkomna till Kårhuset den 16 oktober.

Ceremonin inleddes med tal av Chalmers rektor och vd Stefan Bengtsson.
– Vi är naturligtvis oerhört glada att kunna fira tillsammans med er på plats här på Chalmers, inledde han.
– Ni som nu examineras från Chalmers har kunskaper som ger er möjligheter att bidra till en hållbar framtid. Chalmers står upp för faktabaserade beslut, kritiskt tänkande och vetenskaplig metod. Jag hoppas era år på Chalmers gett er en bra grund att stå på för att i framtiden kunna värna dessa viktiga värden och därmed ytters värna ett öppet och demokratiskt samhälle.

Stefan Bengtsson avslutade med att gratulera och önska alla lycka till på sin fortsatta resa, och välkomna tillbaka till Chalmers i vilken form det än är.
– Glöm inte: Ni fortsätter vara chalmerister även efter er studietid. Det är ni som är framtiden.

"En del av vår familj"

Därefter vidtog diplomutdelning under ledning av Chalmers vicerektor för utbildning och livslångt lärande, Anna Karlsson Bengtsson.
Studentkårens ordförande Catrin Lindberg talade till examinanderna.
– När ni pratar med framtida studenter, visa era diplom och berätta att de inte bara blir duktiga problemlösare utan också del av vår familj och hittar vänner för livet.

Slutligen fick examinanderna ord med sig på vägen av alumnerna Ulrika Lindstrand, Paul Welander, Therese Eriksson, och till sist Robert Falck som uppmanade studenterna:
– Låt framtiden hända!​

Text: Erik Krång
Foto: Daniel Ahlqvist

Sidansvarig Publicerad: to 21 okt 2021.