Chalmers Ventures logotyp

Chalmers Ventures går in i ny fas – rekrytering av ny vd påbörjad

​Sedan starten 2015 har Chalmers Ventures haft en fantastisk utveckling. Halvvägs in i den tioåriga etableringsperioden ska verksamheten nu växla upp ytterligare. Styrelsen har påbörjat rekrytering av ny vd som ska ersätta avgående vd Linnéa Lindau. Gunnar Fernström går in som tillförordnad vd.
Chalmers Ventures är frukten av Chalmers vilja att konsolidera sin verksamhet inom venture creation. Det helägda dotterbolaget startades genom att Chalmers tekniska högskola AB samt Stiftelsen Chalmers tekniska högskola beslutade tillföra 150 miljoner i driftsmedel respektive 300 miljoner i investeringskapital för en tioårig etableringsperiod.

Bolagets första verksamhetsår var 2015 och verksamheten är nu fem år gammal, halvvägs igenom sin avtalade finansieringsperiod.

Linnéa Lindau har varit vd för Chalmers Ventures sedan starten. Hon har genomfört strategin för den första fasen och tillsammans med personalen på Chalmers Ventures framgångsrikt etablerat verksamheten och utvecklat Chalmers Ventures till en internationellt ledande inkubator och investeringsverksamhet. I november utsågs bolaget till en av världens tio bästa universitetsinkubatorer vid World Incubation Summit 2019 i Doha, Qatar.

Verksamheten är nu mogen att växlas upp och gå in i en ny, mer expansiv fas. Halvvägs in i den avtalade tioårsperioden har Chalmers Ventures styrelse startat ett strategiarbete kring långsiktig målbild. I samband med översynen har styrelsen och ägare i dialog konstaterat att tidpunkten även är lämplig för ett ledarskifte. Ägare och styrelse ser detta som ett naturligt steg i verksamhetens utveckling.

Rekrytering av ny vd är påbörjad. Avgående vd Linnéa Lindau lämnar över till Gunnar Fernström som går in som tillförordnad vd från och med idag.

– Styrelse och ägare vill tacka Linnéa Lindau för hennes ovärderliga insats i att etablera Chalmers Ventures som en internationellt ledande inkubator och investeringsverksamhet, och gratulerar henne till den bedriften. Vi önskar henne all lycka inför kommande uppdrag, säger Johan Inden, ordförande för Chalmers Ventures.

Text: Christian Borg

Publicerad: on 19 feb 2020.