Ivica Crnkovic

Till minne av Ivica Crnkovic

​​Ivica Crnkovic, professor vid institutionen för data- och informationsteknik, gick bort den 2 februari 2022. Ivica har varit anställd på Chalmers sedan 2014 och har som lärare, forskare, chef och akademisk ledare varit mycket uppskattad. 
Ivica var in i det sista starkt engagerad i programvaruteknisk forskning, senast på enheten för cyber-physical systems där han även var enhetschef. Ivica var också aktiv i chalmersgemensamma uppdrag, inte minst genom sitt arbete i Chalmers AI Research Centre (CHAIR) och inom Chalmers styrkeområde Informations- och kommunikationsteknik, där han haft ledande roller under många år. 

Vi minns Ivica som en person som alltid hade ett vänligt ord att säga och som alltid ställde upp för studenter och kollegor.
                             
Idag den 9 mars begravs Ivica och våra tankar går till hans familj. Den 16 mars kl. 14:00-15:00 kommer institutionen genomföra en öppen minnesstund på Lindholmen. För mer information, kontakta Data- och informationstekniks administrativa chef Anna Engkvist. 

Sidansvarig Publicerad: ti 08 mar 2022.