Göteborg – en vänlig stad vid havet

Bild 1 av 1
Studenter som sitter på trätrappor på Lindholmen

På Sveriges västkust ligger Sveriges näst största stad Göteborg. En perfekt liten, stor stad med en befolkning på cirka 580 000. Göteborgsregionen räknas som en av Europas mest innovativa regioner. Här är den långa kusten alltid nära och det finns stora gröna ytor med skogar, sjöar och en vacker samling av öar som du lätt kan ta dig till.

Göteborg är en modern, öppen och aktiv stad med en levande kulturscen och med många muséer och utställningar, ett rikt nattliv och bjuder på ett stort utbud av caféer och restauranger. Du har alltid nära till naturen och stora möjligheter att utöva sport och friluftsliv.

Med två campusområden på varsin sida av älven ligger Chalmers inbäddat i stadens centrala hjärta. Den vänliga och välkomnande atmosfären gör att du snabbt känner dig som hemma. Det är lätt att ta sig runt tills fots eller med buss och spårvagn som täcker hela stan. Med mer än 800 kilometer cykelbanor är det också populärt och praktiskt att cykla.

Varje år arrangeras flera stora musikfestivaler, konserter och andra stora evenemang som bokmässan och den internationella fotbollsturneringen för barn och ungdomar, Gothia cup.

Flytta till Göteborg

Läs mer om att flytta till Göteborg på Move to Gothenburg.

(Öppnas i ny flik)