Iloomina

Bild 1 av 1
Bild på grundare av Iloomina

Under våren 2021 startade Victor Torres Company, professor i Fotonik vid institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap företaget Iloomina tillsammans med två doktorander från Chalmers.

Vad erbjuder ert företag?

"Vi erbjuder design- och prototyptjänster baserade på kisel-fotonik. Vi kallar oss själva för ett företag för IT-design och vi försöker anpassa våra tjänster efter kundens behov. Vår produkt kan användas inom telekommunikation, rymd- eller kvantteknik. Genom att tidigt engagera oss med industrin har vi kunnat anpassa oss efter kundens behov och tillhandahålla en design eller en prototyp som senare kan massproduceras", förklarar Victor.

Hur och varför bestämde ni er för att starta Iloomina?

"I min forskningsgrupp har vi producerat nano fotonik i kisel-nitrit och kretsskalefrekvenskammar. Vi visste att vi hade utvecklat något unikt eftersom våra enheter verkligen erbjuder enastående prestanda när det gäller optiska förluster och effektivitet. Vi visste att dessa egenskaper kunde vara instrumentella i många olika tillämpningar, och vi startade det här företaget för att möta industrins behov."

Vad är målet med företaget?

"Vi vill skapa högkvalitativa jobb för kvalificerad personal och med detta start- up finns det möjlighet för högkvalificerade människor att utveckla sina karriärer. Detta måste naturligtvis backas upp av en solid affärsplan, vilket jag tror är fallet för oss eftersom alla industriella aktörer som har några produkter inom optik, antingen utvecklar eller funderar på att integrera integrerad fotonik. Chalmers har varit ett bra stöd eftersom de ser kommersialiseringen av forskningsresultaten som en positiv utgång. Infrastrukturen och miljön på Chalmers har också varit till stor hjälp", avslutar Victor.

Victor Torres Company
  • Biträdande professor, Fotonik, Mikroteknologi och nanovetenskap

Taggar: