Mottagning för nya studenter

Bild 1 av 2
Samling på Götaplatsen
Nya studenter samlade på Teknologgården

​Varje höst, i mitten av augusti, drar mottagnings- och introduktionsveckorna igång på Chalmers. Mottagningen är inte obligatorisk, men rekommenderas varmt då det är ett utmärkt tillfälle för dig att få nya vänner, lära känna studiekompisarna, kick-starta studierna och bli hemmastadd på campus, samtidigt som du har kul.​

Samling på Götaplatsen 

Första dagen, 20 augusti 2024 kl. 08:30, är det samling på Götaplatsen. Efter en festlig välkomstceremoni tågar alla tillsammans upp till Chalmers campus. För att få uppdaterad information om hur första dagen och schema under mottagningsveckorna kommer se ut för just dig, hänvisar vi till Mottagningskommittén som anordnar mottagningen på din sektion.
Hitta din sektion​​

Obs!

Ska du börja på Tekniskt basår är det inte samling på Götaplatsen den första dagen. Läs mer vad som gäller för dig nedan.

Ska du börja på ett masterprogram börjar du veckan därpå. Du hittar all information om uppstarten på den engelska sidan. Använd knappen "English" för att byta språkversion.

Chalmers mottagning

Tillsammans med Chalmers arrangerar Studentkårens Mottagningskommitté (MK), Mottagningen. Det är vårt gemensamma sätt att välkomna alla nya studenter och hjälpa dig in i livet på Chalmers. Du ingår i en faddergrupp och får faddrar som guidar dig i din nya tillvaro och hjälper till med det mesta.
Mottagningskommittén MK
Mottagningskommittén för Tekniskt basår

Vi önskar dig en härlig m​ottagning – varmt välkommen till Chalmers!​​​​​​​​​​​

Martin Nilsson JacobiRektor

Studieförberedande introduktionsveckor 

Mottagningen och utbildningsprogrammens introduktionsveckor pågår parallellt de första två veckorna. Mellan första dagen och studiestarten har de flesta utbildningarna introduktionsveckor. Introduktionsveckorna innehåller schemalagda introduktionskurser i viktiga ämnen på utbildningen, till exempel matematikintroduktion, räkneövningar och introduktion till Matlab. Introduktionskurserna ger dig en bra inblick i hur det är att studera på högskola.

I TimeEdit kan du söka fram ditt schema och se vilka introduktionskurser som finns på ditt program.

TimeEdit: schemavisning och lokalbokning
TimeEdit: schemavisning och lokalbokningI TimeEdit kan du söka fram scheman eller boka grupprum.