IGE-day

IGE-day 3 april 2020 ​​

IGEday online 3 april

Introduce a Girl to Engineering Day - ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer och icke-binära. Företag och lärosäten runt om i hela Sverige öppnar upp sina dörrar för att visa vad en ingenjör gör. 
 
På grund av COVID-19 har Chalmers tyvärr tvingats ställa in de fysiska aktivieterna på IGEday.
Men vi ställer om och bjuder istället in dig till IGEday online! Vi ses den 3 april!!

Entreprenörskap och problemlösning

Via @chalmers.university  - Instagram live på fredag 3/4 kl.13.00, kommer ni få träffa kvinnliga studenter och forskare från Chalmers samt få tips på hur man blir en grym problemlösare. Under sändningen kommer det finnas möjlighet för tittarna att ställa frågor. Missa heller inte tävlingen med en utmaning där tittarna själva ska lösa ett problem under dagen.

Kurs i programmerig

IGEday online - Under en 1h live-stream på fredag 3/4  kl. 10.00, kommer ni få ta del av en rolig kurs i programmering, men också höra mer om hur det är att läsa till ingenjör och varför det är så viktigt att kunna koda.

Brännande frågor

@brannandefragor - Följ en tjej som på en månad gått från att inte veta något om teknik till att konstant diskutera hållbar transport hemma. Annabel är praktikant på Chalmers Förbrännings och Framdrivningssystem via Tekniksprånget, ett program där unga som gått teknik och natur på gymnasiet får testa livet som ingenjör. Tillsammans med forskare svarar hon på alla brännande frågor om hållbar transport, motorer och livet som ingenjör och forskare!

 
Här kan du även läsa om förra årets aktiviteter.

Publicerad: on 01 apr 2020.