Tidigare utmärkelser

Årets höjdpunkt!

Else-Mari Cordts

"Rädda Ägget-tävlingen på Chalmers är höstens ... nej, faktiskt ÅRETS höjdpunkt för oss", säger Else-Mari Cordts, klasslärare vid Särö Montessoriskola. "Eleverna tycker det är urkul, och pratar mycket om det även under övriga året."

"Vi har varit med i flera år nu, och brukar ställa upp med ett par lag. Vi har egna tävlingar, eller kanske snarare omröstningar, för att bestämma vilka konstruktioner vi skall ställa upp med. Och vi har lyckats bra – 2005 fick vi pris för bästa tekniska lösning och 2006 vann vi designpriset för den snyggaste eller festligaste konstruktionen."

"Själv försöker jag styra barnen så lite som möjligt. De har en sån härlig fantasi och samarbetar spontant i grupper. I år skall vi lägga lite extra vikt vid att de även skall presentera sina konstruktioner i både ord och bild, så kommer svenskan med på ett hörn också."

"Enda nackdelen med den här typen av kreativa projekt är att det kan vara lite skräpigare än vanligt i klassrummet under byggtiden. Men vi har ett särskilt skåp, som vi kallar för Ägget-skåpet. Där öser vi in allt material som inte behövs för tillfället."

"Vi har varit en hel del på Chalmers, även i andra sammanhang. Eleverna känner sig nästan hemmastadda där, och jag har hört åtminstone ett par stycken säga att de tänker gå på Chalmers när de blir stora. Men det är ju långt tills dess, förstås."

UPPLEV TEKNIK, blev ett både kul och intressant tillskott. Där fick barnen praktiskt se och uppleva hur kul och spännande teknik kan vara."

Sidansvarig Publicerad: må 05 dec 2022.