Rädda Ägget - så här går det till 2020

​Anmälan senast 13 september

Senast den 13 september vill vi veta vilken klass och skola ni kommer ifrån samt namn, telefonnummer och e-postadress till klassens kontaktperson. Däremot behöver er konstruktion inte vara klar – det räcker att ni antar utmaningen. När alla anmälningar inkommit kontaktar vi er för mer information.​

Anmälan stängd​​

Bilda lag och börja fundera

Ett lag kan bestå av minst tre personer. Uppåt finns ingen teoretisk gräns, men kanske en praktisk – hela laget måste ju kunna arbeta tillsammans. Men visst kan en hel skolklass bilda ett lag. Så bilda lag, börja brainstorma, samla material och bygga. Av praktiska skäl begränsar vi, i år, till ett bidrag per klass.

Virituellt besök i klassrummet

Önskar ni ett virtuellt besök i klassrummet av blivande ingenjörer? Vi kommer gärna och besöker er och stöttar samt coachar er i byggprocessen under vecka 42 och vecka 45. Mer information om det kommer via mail till er.

Inlämning av konstruktioner och Presentationer​

Eftersom ni inte kan testa era konstruktioner på Chalmers kommer vi att göra det åt er! Den 10:e och 11:e november kommer man kunna lämna sitt tävlingsbidrag på MC2 på Chalmers. Markera era tävlingsbidrag med namn på skolan, klassen och tävlingsbidraget. Mer information om det kommer via mail till er.

Den 14:e november kommer ett testteam samt jury sätta era konstruktioner på prov samt bedöma era presentationer. Allt kommer att filmas och dokumenteras av Chalmers studentår och ni kommer att kunna se era och andra klassers bidrag falla från 15 meters höjd!​

Den tillhörande presentationen skall mailas till oss eller lämnas tillsammans med konstruktionen. Den skall innehålla beskrivningar av era konstruktioner, med en enkel bild (skiss eller foto) samt några ord om hur den är tänkt att fungera. 


Rädda Ägget LIVE! 

Den 27 november får ni bänka er framför datorn i klassrummet. Då sänder vi live från Chalmers! Juryn och ett programledarteam leder er genom tävlingen och kommenterar era bidrag. Mer information om tider kommer via mail till er.

Se livesändningen​

Prisutdelning 2020

I år kommer prisutdelningen tyvärr inte äga rum på Chalmers tillsammans med Nobelpristagare. Vi kommer givetvis ordna en prisutdelning men det kommer att ske i mindre grupper. Klasserna meddelas i början av december.

Motivering av de vinnande bidragen​

Kontaktinformation

Är det något du undrar över? Kontakta oss gärna:
Dorotea Blank
dorotea.blank@chalmers.se​​
​​​​​

Sidansvarig Publicerad: lö 02 jan 2021.