Frukostföreläsning med Robert Falck VD Einride
Robert Falck och Einrides T-pod​​​​
 
Foto: Pressbild Einride​​

Frukostföreläsning - från Volvo till egna förarlösa lastbilar

Välkommen till en frukostföreläsning där Robert Falck (M09), VD och grundare till Einride, berättar om sin resa och engagemang att förändra transportbranschen. Einrides förarlösa och eldrivna T-podar är ett steg mot framtidens transportsystem med hållbara varutransporter som nyckel. Redan 2020 är målet att ha 200 T-podar i trafik mellan Göteborg – Helsingborg.

Robert har en civilingenjörsexamen i Maskinteknik från Chalmers men också två kandidatexamina från Handelshögskolan i Göteborg. Under sin studietid var han aktiv i Chalmers studentkår, projektledare för CHARM och utvecklade konceptet alumninollmiddagarna, där studenter och alumner som läst samma utbildning träffades under en gemensam middag.

Efter studierna arbetade han för Chalmers i Silicon Valley USA för att bygga och stärka och bygga upp relationer mellan forskning och näringsliv. Där fick han mersmak av start-up världen och skapade bland andra Keyflow och appen ”the Great Wild”.

Tillbaka i Sverige arbetade Robert som produktionstekniker på Volvo Lastvagnar och började på fabriksgolvet med att bygga lastbilar från grunden. Därefter arbetade han som projektledare för industrialiseringen av en ny lastbil under två år i Kaluga, mitt ute på den ryska stäppen. Det var under åren på Volvo som tankarna om att förändra transportbranschen föddes och ledde till bildandet av Einride.
 
Tid: 14 november kl 07.00-8.45, (Frukost serveras från 07:00 och föreläsningen börjar kl 7:45) 
Plats: Runan, Chalmers kårhus, Chalmersplatsen 1, Göteborg
Föreläsningen är öppen för alla men anmälan krävs.


Tänk på att parkeringsplatser är begränsade på campusområdet. Vi ser med fördel att man använder kollektivtrafik. Hållplats ”Chalmers” för spårvagn 6, 7, 8, 10 och 13 samt buss 16, 158 och 753. Hållplats ”Chalmersplatsen” buss 55.
Kategori Öppen föreläsning
Plats: RunAn, conference hall,
Tid: 2018-11-14 07:00
Sluttid: 2018-11-14 08:45

Publicerad: on 17 okt 2018.