Studenter på teknologgården

Hjälp en internationell student med bostad!

​​Rekordmånga internationella studenter börjar på Chalmers i höst och behovet av hyresrätter är därför extra stort. Du kan hjälpa till!
Många blivande chalmerister kommer långväga för att studera ett masterprogram, genom utbytesavtal eller som betalande studenter. Flera av dessa omfattas av Chalmers bostadsgaranti, vilket innebär att de ska bli erbjudna en bostad under sin studietid.

Antalet antagna och betalande masterstudenter har ökat med cirka 35 procent från 2021 och närmare 50 procent jämfört med året dessförinnan.

– Det är givetvis oerhört glädjande att så många internationella studenter har sökt sig till Chalmers. Det ökar vår internationella prägel, men det har också skapat en utmaning vad gäller bostadssituationen, säger Rickard Ambring, tillförordnad avdelningschef för Student- och utbildningsavdelningen.
– Studenterna planerar för sin resa till Sverige nu och vi behöver därför hjälp med att hitta lämpliga lägenheter eller rum för uthyrning så snart det bara går.

Har du boende att erbjuda för kort eller lång tid?

• Möblerade lägenheter eller rum.
  • Tillgång till badrum/kök/tvättmöjlighet.
  • Uthyrningstid: 6 månader, 1 år eller 2 år.
  • Bostaden bör vara belägen på lagom avstånd till Chalmers med god tillgång till kollektivtrafik.
  • Hyran bör vara rimlig – max 7000/månad, beroende på hur många som kan bo i bostaden.​​​

Gör så här:

Skicka blanketten med ditt erbjudande till: bostad-2022@chalmers.se

Sidansvarig Publicerad: fr 29 jul 2022.